torsdag 10 januari 2013

Slut, slut, det är alltid slut!

Igår var jag och Gubbe på Ikea. Jag må vara en udda figur, men jag gillar INTE Ikea. Det kan ju ha att göra med min person. För jag blir galen varje gång som just MIN VARA ALLTID ÄR SLUT! Det är vid sådana tillfällen jag önskar att jag kunde utagera utan hämningar. Istället imploderar jag. Hela mitt inre förflyttar sig några decimeter runt inuti kroppen. Tarmarna ligger någonstans i halsgroppen och hjärtat ligger och bultar i ena jumsken. Därav min vobblande gång. Möjligen väser jag lite i ena mungipan.
Alltså, när jag väl har bestämt mig - vilket kan ta en helvetisk tid - då vill jag att det ska finnas tillgängligt så att jag kan gå från A till B. När jag handlar på Ikea, vilket inte är särskilt vanligt, så blir det alltid stopp. Eftersom det är närmast till Uppsala så åker vi dit. Och varenda gång går vi på en nit.
Vi hade faktiskt redan tittat ut en TV-bänk vi ville ha på en annan butik, men det var så lång väntetid på den, så då tänkte vi att vi skulle kolla på Ikea ändå. Först. Ifall att...  Och så stod den där. Ett hopplock - som så mycket annat på detta varuhus - som passade oss bra. Vi fick en lista på hopplocket och begav oss till lagret. Allt fanns utom en av glasluckorna. Den var slut!
Om kärringen som gav oss plocklistan hade berättat detta så hade vi säkert struntat i alltihop och beställt den vi först såg. Nu hade vi ju plockat ihop allt. Gubbe frågade vid monter om det kanske möjligen fanns någon ändå i någon vrå (fast det stod i datorn att det bara fanns en kvar) men icke.
Nu bestämde vi (läs Gubbe, själv var jag i koma) ändå att ta det vi hade och åka nästa dag (idag) till annat Ikeavaruhus. Men jag tänkte att det är bäst att kolla vad som finns hemma. Så idag gick jag därför först in på Uppsalas sida och där stod det att det fanns 7 st hemma!!! Så det är ju ingen idé att rätta sig efter vad som står på nätet.
Nu sitter jag här och samlar krafter för ännu en utflykt till detta varuhus. Men jag tänker ringa innan jag åker dit. Jag ska dessutom packa upp de delar vi fick med oss hem. Jag vill inte uppleva att få åka ytterligare en gång för att något är trasigt eller fattas.
Ikea är nog rolig och bra för dom som gillar att titta och köpa direkt. Men det passar inte mig som inte kan bestämma mig. Jag är ingen impulsköpare. Förra veckan var jag i ett stort centrum för att köpa fotoramar. Dom fanns naturligtvis inte. Slut! Varenda butik skrek REA och jag åkte hem med.... ingenting! Jag blir irriterad på mig själv ibland för att jag inte bara kan slita åt mig några klädesplagg i flykten. Men billigt blir det ju. Men det är inte av snålhet utan för att jag är så velig och praktiskt tänkande. Fel färg, fel form, passar inte till något jag redan har, kan jag sy själv, osv.
Men lite lycka blev det ändå igår eftersom vi köpte oss en ny stereoförstärkare. (Dock inte på Ikea!!!) Så nu är vi med i Hi-Fi-klubben igen! När den väl är inkopplad ska vi dra igång våra gamla vinyler på högsta volym! Dom har vilat länge nu och behöver luftas. CD-skivorna får vänta.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

11 kommentarer:

Anonym sa...

Jaså, en till som inte gillar IKEA!
Man är ju lite udda. Packad med folk ändå.

margareta

Emileitha/Tarja sa...

Jag med har lite svårt med Ikea, men följde med ändå.. så trött jag blev att gå runt o titta på allt.
Höll på o kvävas på blomster avdelningen , bara låta bli o andas tills förbi..varför har de inte kommit på nån slags spark så man orkade lite mer.
Men visst har de ok grejer så klart.. Borde hittat sängarna så kunde fått lite vila .. undrar om de kört ut mig ..

Baronessan sa...

Ja, dom klarar sig utan oss.

Baronessan sa...

Bra tips där med sängarna. Där kan man ju vila lite :)

Baronessan sa...

Och så var det ju inte glasluckan som var slut, utan lådfronten. Men skit samma. Samma problem.

Shirouz sa...

Åh, jag vet! Jag avskyr Ikea, jag kan inte för mitt liv begripa att det finns människor som åker dit som söndagsnöje. Jag vill fort in, ta vad jag vill ha (Och det ska finnas *hemma*!* och sedan fort ut igen. Hoppas att du fick tag på lådfronten!

Anonym sa...

Men det viktigaste - vad blev det för förstärkare på HiFi klubben?

/Anonym ;^)

Baronessan sa...

Den du föreslog förstås! :D

Baronessan sa...

Ja, faktiskt. Otroligt nog. Så nu dröjer det till nästa gång!

Fru Venus sa...

Vad trött jag är på att vara kärringen mot strömmen, men jag ÄLSKAR IKEA, Barkarby (kanske för att vi inte har nån här) och jag bestämmer mig alltid på sekunden och ångrar mig aldrig ;-)

Baronessan sa...

Ja, men det är ju just såna som dig jag menar - bestämmer sig på sekunden! :) Men du är väl inte kärringen mot strömmen i det fallet. Det kryllar ju av folk där för jämnan!