tisdag 29 januari 2013

Trettiofem ägg om dagen

Igår kväll var jag sååååååå trött. Jag är aldrig trött på kvällarna annars. Inte när klockan har passerat 21. Då piggnar jag i. Godisarna och deras mammor hade varit här på träff, men det var inte därför jag var trött. Dom piggar mer upp. Nej, det var nog mer sömnbrist från natten innan. Som vanligt.
Så... vad gjorde jag då igår? Jo, jag gick och la mig KVART I TIO!!! Jag la mig i sängen och orkade inte ens ta upp boken, men jag somnade inte. Sen kom Gubbe upp och kliade mig på ena skinkan. (Den andra låg jag på). Jag somnade ändå inte. Sen släckte han, somnade och började snarka. Dessa tre händelser brukar ske inom loppet av två minuter. Jag sov INTE! Nu hade klockan blivit 23. Jag gick upp och la mig framför TV:n. Där låg jag och glodde till klockan säkert var halv ett.
Så... sensmoral: Tro inte att du får sova för att du är trött! Jag måste nog försöka få upp en hängmatta någonstans. Och sen behöver jag någon anordning som gungar mattan natten igenom. Jag tror att det skulle funka. Kanske. Jag blev nog för dåligt vaggad när jag var liten. (Taskigt vaggad blev jag däremot inte). Jag har hela tiden en känsla av att jag vill gunga. Jag kanske ska gå på sjön?! Bli matros eller kocka på någon båt.
Det känns väldigt segt/motigt tycker jag. Eller är det bara D-vitaminbrist? Det är ju så populärt nu. Jag tänkte faktiskt själv köpa D-vitamin häromdagen, men dom innehöll kalcium. Jag kan inte äta det! Och inte hjälper det att gå ut i den fattiga sol vi har nu heller. För att få i sig D-vitamin via solen så ska den upp 45 grader över horisonten. Stor risk nu. När den väl är i det läget så får man cancer av den istället. Fet fisk är bra men då ska du äta 350 g/dag! Du kan också äta 35 ägg om dagen eller dricka 13 liter lättmjölk.  Allt detta står det om på kostdoktorn.se. Men man kan ju undra om det är riktigt? Då skulle vi ju lida brist på D-vitamin allihop!?
Gösta vill inte heller läsa!
Apropå bok förresten... Den där boken jag läser på kvällarna - Åke Edwardsson, Segel av Sten -  den tar aldrig slut. Varje kväll jag lägger mig så har den ökat 20 sidor. Hopplöst. Den är så jobbig. Av två anledningar: dels är den så omständigt skriven och dels så är den så stor och tung så jag orkar knappt hålla den. "Varför läser du den då" frågar Gubbe som inte läser tyngre saker än korsordstidningar och bilsport. "Därför att jag har börjat och vill veta hur det slutar" svarar jag. Detta begriper inte han. Han har aldrig läst en hel bok. Mer än möjligen i skolan. Därför köpte jag en ljudbok i julklapp. Men den har han inte heller lyssnat på. Jag tror att det är för att den innehåller ordet BOK.
Så i fortsättningen blir det pocketböcker för mig. Om nu den här boken bara tar slut någon gång. Och fan ta Åke om slutet är dåligt!!

Idag har det varit SUPERGRÅTT och 3 grader PLUS! Och ishalka som heter duga.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

Renée sa...

Visst är det så jobbigt att inte kunna somna, eller som jag gjorde: jag somnade men vaknade efter en halvtimme, timme... Sen var det kört... Nu äter jag anti-kli-tabletter så jag sover faktiskt MYCKET bättre! Du får ta ett snack med doktornom det blir för jobbigt, att ha problem med sömnen kan ge andra problem som inte e roliga alls... KRAM

Baronessan sa...

Ja, har man somnat in en stund så är det godnatt. Eller tvärtom ;) Doktorn har redan gett mig sömnmedel som jag inte riktigt vill ta. Dom är så pigga på piller, tyvärr.
Anti-kli låter som något bra om man har klåda. Usch, det är verkligen inte roligt. Hoppas det blir bättre. Kram!

Emileitha/Tarja sa...

Inte kul alls när sömnen inte funkar.. jag med stora problem..

Moster Ma sa...

När kommer solen över 45 grader?

Baronessan sa...

Den ska inte över. Den ska upp till. Mitt på dagen maj-augusti. Då ska man sola i 30 minuter utan solskydd. Allt enligt kostdoktorn.

Baronessan sa...

Det är en förbannelse. Det är jag säker på.