onsdag 6 februari 2013

Äntligen SVT! - En pilgrims död

Jag är lyrisk! Ja, just LYRISK! Jag har nu sett alla avsnitt av "En pilgrims död" och det var fanimej det bästa jag sett på länge. Det var värt både årets och kommande årets avgift hos SVT. Vilka skådespelarinsatser!

Och all heder åt regissörerna! Och förmodligen även manusförfattarna. Jag har bara försökt en gång att läsa GW och det gick inte alls. Jag vet inte om det är så, att väldigt bra skådespelare gör bra ifrån sig, vilken regissör dom än har? Om det inte är så, så vill jag se mer av dessa regissörer.
Det enda jag tycker var lite lustigt var Jonas Karlsson (åååååhh en STOR favorit!) som "äldre". Tjugosju år senare ser han i stort sett likadan ut fast utan bakåtslick, plus en jättestor gravidmage! Mycket komiskt.
Johannes Brost, Kjell Bergqvist, Lassgård - GULD! Lassgård i en perfekt roll. Han är inte något jag gärna ser i kärleksdramer direkt. Å alla andra skådisar. Jag vet inte någon som inte gjorde bra ifrån sig. Ja.... suck... jag är LYRISK!
Har ni inte sett den? Se den på SVT Play - NU!
Till och med skådespelare som jag förut inte varit så begeistrad i var kanon. T.ex Henrik Norlén och Jakob Ericksson. Jag kunde till och med stå ut med Johan Hedenberg och det är minsann inte dåligt.  Ja... jag är.... sa jag lyrisk?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Fru Venus sa...

Ser att du och Mannen här hemma hör till samma fanclub :-) Jag har sovit bort alla avsnitt.

Baronessan sa...

Men HUR kunde du sova? Fast när jag tänker efter på dina jobb så... sov du!

lilah sa...

Jaha, då har jag tydligen missat nåt! Fasen också. Jag avstod faktiskt att börja se den serien, TROTS att Lassgård var med. Jag fick av någon anledning för mig att den inte skulle vara bra. Utan några som helst grunder. :-(
Däremot började jag följa Selfridges, och missade natuirligtvis andra avsnittet som var i går kväll när jag jobbade! Jag brukar ju ha koll, och spela in, när det är på det viset. Men inte hade jag i mina vildaste fantasi kunnat föreställa mig att en vecka redan hade gått!

Baronessan sa...

Men kära du - SVT play! Du kan titta när du vill!
Där kan du ju titta på Selfridges också. Skynda dig bara innan dom försvinner :)