lördag 9 februari 2013

Bokdöd och schlager

Nu har jag äntligen tröskat mig igenom "Segel av sten" av Åke Edwardsson. Puh! Nu ska jag ställa boken synlig på högkant för att aldrig mer frestas att köpa någon liknande.
Två skilda historier i en bok. Varför då? Ett tag tänkte jag att dom kanske blir sammanlänkade på slutet, men icke. I början gavs det flera sidor av vardera historia och man fick ställa om sig i tänket emellanåt när man böt sida. I slutet viftades det mellan dessa två med bara en halv sidas avskiljning. Rörigt var ordet, sa Bull.
Och slutet blev platt. En hel sida avverkades med "kommer vi någonsin att få veta".  Här har det jagats efter gamla gubbjävlar genom Skottland och för den som gillar whisky - läs boken för all del, det är fullt med information om olika smaker.
Nu ska jag, för att rensa skallen, läsa ett par noveller av Jonas Karlsson och Mark Levengood. Det kommer att pigga upp mig garanterat!

För övrigt känner jag mig sänkt. Snödepression? Men så läser jag här och där om folk som har det eländigt och så får jag dåligt samvete. Och mår ännu sämre. Men jag har ju verkligen inget att klaga över. Däremot kan man kan inte göra så mycket åt själva känslan mer än att köpa sig en stor godispåse och krypa ner under en filt.
Idag ska jag dock till yngsta och hålla henne sällskap framför melodifestivalen. Det är inget jag vanligtvis tittar på, men nu ska vi sitta där och irritera oss över hur illa vissa sjunger, hur tråkiga låtarna är och framför allt: varför är det samma, samma som gjort låtarna när hela Sveriges befolkning får delta??? Jag tror att det är en klubb för inbördes beundran. Väl maskerad med glitter och glamour.
Men i år får nog den inbördes klubben dra ner på kvalitén för - och det här är viktigt - vi kan ju inte skaka fram en för bra låt så vi vinner i år igen. Det har vi inte råd med!
Ni ska se att vi framöver säkert kommer att få se melodifestivaldeltävlingar varje vecka. Ungefär som svensktoppen. Men fram till dess, som sagt: glitter och glamooooouuuuurrrr...
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

8 kommentarer:

Fru Venus sa...

Jag ska också titta (läs: lyssna o läsa bloggar) bara för att jag väntar på Selfridges och Suits som kommer efter ;-)

Baronessan sa...

Här blev det inte så mycket lyssnande heller med barnskrik i öronen :)

Anonym sa...

En lugn stund med M Levengood är inte dumt!

Mia sa...

Mark är oslagbar, man har ständigt ett leenden på läpparna när man läser hans böcker...det gör man tydligen inte av Åke's bok, trist...inte ens en liten rysning???

bosseliden sa...

Diplom till dig. Jag kom inte igenom den boken. Annars gillar jag hans böcker.
Jag läste på Webben att de ändrat på reglerna i ett nafs. Christer är salig. De ska köra arton delfinaler för att de inte ska missa något. I sista som råkar gå i Ystad ska Bosse Clementin deltaga liksom en anonym författare som heter Rune Ranelid. För att hinna ska de köra alla påskdagarna. :)

Baronessan sa...

Aldrig fel :)

Baronessan sa...

Hej Mia :) Håller med dig om Mark! Ang. Åke - nej, inte ens en pytterysning, men den var synnerligen bra som sömnmedel ;)

Baronessan sa...

Härligt att höra. Jag trodde det var mig det var fel på och det vill man ju inte gärna tro :) Jo, jag brukar också gilla hans böcker men han kanske har gjort sina bästa nu!?
Det tror jag nog att Christer är salig om det blir så. Och vilken härlig Påsk det blir... Hurra! ;) Den där Bosse Clementin vill man ju inte missa :D