lördag 23 februari 2013

Damrummet - en favorit

Röven är fortfarande osams med mig. I morse lurade den mig att den mådde helt bra, men så gjorde jag en micrometervridning och PANG - som ett priskrapp satt kniven där igen. Nu har jag dock lärt mig att göra lite rörelser som jag fått mig till livs via youtube. Funkar faktiskt riktigt bra! Vill ni se så klicka HÄR!
Jag fick påhälsning igår av två godisar med vidhängande mor. Blev serverad mat och fika minsann! Lilla Chokladbjörnen, nu även kallad Turbo, for som en skållad råtta mellan rummen. Emellanåt kom han med en bok. Vi måste ju läsa. Det gäller att läsa fort som tusan bara för han bläddrar otroligt snabbt. Det är första sidan och sista sidan och sen på nästa bok.
Han har två favoritställen. Det ena är vårt stora skafferi (som alla barnbarn gillar) och det andra är toaletten! Där rumsterar han om med sjalar, halsband, hårspännen, toapapper och böcker.
Nu låter det som att jag har en toalett stor som en balsal, men så är det inte. Jag har hängt in lite halsband och sjalar där just för barnbarnen att leka med. Böckerna är såna där små humorböcker ifall ni nu trodde att jag har någon bautabokhylla bredvid toastolen. En av dessa böcker är "Damrummet" och just denna bok är Chokladbjörnens favorit. Alfons Åberg - okej, Nalle Puh - javars, men Damrummet - bäst i test!
Den kommer han med och den ska vi läsa. Vad kan det vara som lockar? Är det den kulörta framsidan med halvnakna damer? För på insidan är det mest text. Nu är ju jag en ganska så påhittig mormor och läser ju inte det som står i boken. Där kan man bland annat läsa:
Min barnmorska säger att det inte är smärta man känner under förlossningen, utan sammandragningar. Är det sant? Svar: Ja, på samma sätt som en orkan är en luftström.
Den, till exempel, läser jag inte för CB. Eller den här:
Husmorstips: För att förhindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen. Riktiga kvinnors tips: Köp pulvermos. Det håller ett år.
Inte heller den får han höra. Jag berättar istället till någon skum tecknad bild att: "nu ska Ethel och Kurt gå och handla. Då kommer hunden och biter dom i benet. Aj, säger Kurt då och Ethel rycker hunden i svansen". Vid det laget har CB kommit till sista sidan i boken och försvunnit runt hörnet. Jag undrar vad han ska säga när han blir stor och kan läsa. Då kommer jag att få fan för att jag har lurats. Jag får nog gömma boken när den tiden kommer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

11 kommentarer:

 1. jadu dessa ungar!!!!
  margareta

  SvaraRadera
 2. Rövont är så djävulskt tråkigt :-(
  Klart jag bjuder på tårta, alltid! Och du, jag fyller också i augusti, den stora bombdagen ;-) Du då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Vad är bombdagen för nåt? Är det när du visar bomberna? Själv äter jag tårta den 26:e Jungfru som jag är :D

   Radera
 3. Men Baronessan, vad hände i augusti som har med en STOOOOR bomb att göra, en världshändelse? ;-) Visserligen innan jag var född men i alla fall. Din dag är lätt att komma ihåg, exsvärmor fyller samma dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha, du menar så. Glömde din vurmelse för de gamla krigarhändelserna :) Trodde det var en mer modern bomb. Det betyder att damen är ett lejon alltså.

   Radera
 4. Jag kommer inte på nåt o säga, har precis blåst ut stor del av hjärnan i handfatet, lungorna inte mycket kvar heller.. börjar väl snart att hosta ut de med.
  Det gäller att överleva .. med hopp om bättre tider

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stackars dig. Jag översänder en tillfriskningskram!

   Radera
 5. Tack kära baronessa för att du får mig att skratta (i alla fall le).
  Jag har läst fatt dina inlägg. Jag måste beklaga ditt elände med ryggen. Men som man bäddar får man ligga - dra på en massa tunga möbler straffar sig. Hoppas att du har blivit bättre.
  Man får ha gott minne när man hittar på text för barnbarnen. Så stod det inte förra gången - sa lilla Erika
  när jag försökte förkorta texten. Jag förstår att "Damrummet" inte är någon barnbok men ungar gillar tecknade bilder och de är kanske barnvänliga.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har börjat ordna upp sig med ryggen nu, tackar som frågar :)
   Som tur är så är just detta barnbarn så liten ännu och har så bråttom, så han minns inte vad jag läser. Det blir värre när han blir större. Då får jag nog läsa på riktigt, men förhoppningsvis så väljer han annan lektyr då. Kram!

   Radera
 6. Det finns en liten snabbkonsument även i det här hushållet.
  Vi tittar på räserbilar ibland på YouTube och det går inte många sekunder förrän vi ska ta nästa - och nästa - och nästa.
  Det är stor skillnad mot min egen barndom.

  SvaraRadera