torsdag 21 februari 2013

Rövlåsning

Så satt man fast i rävsaxen igen då. Det var i och för sig länge sen, men nu har ryggen låst sig. Fan! Satt på min favoritpall i köket och så vred jag mig lite och så låste det sig. Jag var tvungen att ta mig ner på golvet (aj, aj, ja, som fan!) och krypa in till soffan. Fullständig låsning. Sen kom Gubbe hem och smetade på Linnex (starkt-som-attan-liniment) på röven, mellan midjan och brevinkastet. Sen i med ett par piller (nej, inte i röven!) Dock inte av något starkare slag för då dör magen istället/också.
Ungefär där ja
Efter att ha - med millimeterrörelser - försökt hitta ett vettigt läge, så hamnade jag till slut på knä över åtta kuddar. Äntligen lite avlastning. Där somnade jag. Sen vaknade jag och hade ont i bihålorna istället för att jag legat i nedförsbacke, men rygglåsningen hade släppt!
Jag trodde inte att det var sant, men jag gick försiktigt ut och fixade kaffe och mackor (klart man inte blir frisk utan kaffe!) och passade då på att promenera fram och tillbaka genom huset för att mjuka upp ryggen lite. Efter ett par hundra steg blev det lite trögt igen och jag intog ryggläge med kaffe. Det kändes bra men så tappade jag ena mackan på golvet och skulle ta upp den..... DUMT! dumt, dubbeldumt! Det högg i ännu jävligare än förut och jag visste inte hur jag skulle komma upp. Tillbaka till ruta ett och sakta, sakta, millimeter för millimeter återigen förpassa mig till knäläge över kuddarna. Nu har det släppt lite igen, men inga fler vridningar.
Jag misstänker att dom här iskalla fötterna jag haft på sista tiden har gjort sitt. Och att jag har suttit snett på pallen framför datorn. Och att jag flyttat/burit runt på möbler! Att man aldrig lär sig! Men så länge man inte har några problem så glömmer man det där med att vara försiktig med ryggen.
Å jag som skulle ha godisträff och kompisträff imorgon. Aldrig får man vara riktigt glad.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

12 kommentarer:

 1. oij oij de där du! gäller att ha millimeterkänsla! vetekudde!!!!!!?

  margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kunde inte använda vetekudde när jag haft på Linnex. Det bränner som eld av den!

   Radera
 2. Förlåt, förlåt, förlåt, men jag gapskrattar! Du beskriver eländet så finurligt, och tro mig, jag VET hur ont det gör! Tröstekram x 10000000000

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skratta bör man annars dör man :) Tack för tröstekramarna. jag sparar undan några till nästa hugg!

   Radera
 3. Jag vet också hur det känns..
  Inte glömma att ta det lugnt med vissa saker..( ska jag säga)
  Hoppas det går över snart..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att göra det INNAN det låser sig... tyvärr! :)

   Radera
 4. Jag känner igen allt :-)
  Som antikhandlare har man burit runt på både det ena och det andra, inte alltid helt ergonomiskt heller.
  Hoppas på snar förbättring för din del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att jag inte hamnade i den branschen. Det räcker med mina egna möbler :) Tack!

   Radera
 5. Jag är också där ibland. Brukar ligga med benen upp mot väggen i 96 gradig vinkel. Har alltid varmt om fötterna. O en extra halsduk om bäckenbotten....tror att vårt under rede spökar till det för oss en massa i onödan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Birgitta! Benen upp mot väggen är ingen dum idé. För att inte tala om varmt om rygg och fötter. Det är faktiskt viktigt. Men... man glömmer allt när det gått över tyvärr.

   Radera
 6. Hoppas det lättar med din "rövlåsning" ett nytt ord för mig :)
  Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Gunilla! Det lättar nog så småningom... tack! :)

   Radera