tisdag 19 februari 2013

Små jävla skrymslen

Ibland blir jag själv förvånad över hur klok jag är (!) Jag har vid ett tillfälle skrivit om ålder och åldersnoja. Något som jag aldrig har lidit av, men som många tycks ha. Men vi har ju bara att välja på två saker här i livet: fortsätta leva eller dö och det sistnämnda ser väl inte så där värst ljust ut. Om man nu inte är en självmordsbombare då och tror att man kommer till en fantastiskt mycket bättre plats.(Som t.ex. skulle kunna vara en plats utan självmordsbombare!?)
Nåja, det var inte det jag skulle skriva om utan om hur klok jag är. Ni är väl kvar va?  Jo, jag hade skrivit så här: "när man är ung så kanske man känner att man måste kunna gå på händer för att andra kan det. När man är äldre så kan man säga: varför skulle jag det när jag har fötter?" Visst var väl det ganska klokt tänkt? Nu tillhör ju inte jag den gruppen som någonsin gått på händer för att andra har gjort det, men flockbeteende är inget ovanligt. Och fy så jobbigt.

Eftersom jag ska rensa undan vartefter på min hemsida så tänker jag istället förgifta denna sida med en del svammel. T.ex den här lilla berättelsen om städning av skrymslen:
Hur många kan det finnas som konstruerar nya tvättmaskiner och torktumlare? Det kan ju knappast bara vara en person. Och ingen - jag säger INGEN - har förmåga att tänka på rengöring! Det handlar bara om styrka, kapacitet, rotation, funktion mm. Här nedan ser ni t.ex två bilder...
...varav den ena föreställer luckan till torktumlaren. Det andra föreställer doseringsluckan till tvättmaskinen. Visst är dom fina? NU JA!!! Efter att jag har skurat med tandborste! På vissa ställen i behållaren för sköljmedel var det såna små jävla micrometerstora springor som man inte kunde få ner någon tandborste i. Då fick jag ta fram en kniv och fösa in en bit trasa för att göra rent. (Detta trots att hela skålen legat i blöt i hett vatten med skurmedel en längre stund!). Jag erkänner att det säkert blev någon smula kvar ändå, för längst ner krökte det sig och blev omöjligt att komma åt och även omöjligt att se.
Nästa gång vi köper nya maskiner ska min fråga bli: Måste man skura med tandborste eller är det äntligen någon smart jävel som lyckats göra ytorna släta? Nåja, vad man än tycker om dessa små maskiner så är det egentligen ingenting emot den stora väsande tingesten i hörnet - värmepannan. Med livet som insats tar jag bort fronten och tränger in mina armar så gott det går bland rör, slangar och kablar. Rent blir det inte - men mindre skitigt. Jag får nöja mig med det.
Det snöar! Det blåser! Skitväder!

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

 1. Det är väl någon som gillar att jävlas , när de hittar på alla dessa helt omöjliga skrymslen.. så eländigt svårt.

  SvaraRadera
 2. dåså, vi blev ju tvingad till ett 6:te sinne och oxå att göra 3 saker samtidigt. du glömde örondropps!

  margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är jag inte med... örondropps? Menar du topz?

   Radera
 3. Alltså....nu mår jag lite dåligt. Menar du att man ska rengöra lite här och där? Lite nu och då? Är det därför de.....slutar fungera ibland? Känner att mitt liv nästan blev förstört nu. Typ ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, man kan men man måste inte. Det ser absolut inte ut så där nu och det hände bara en gång! Så ta det lite cool ;)

   Radera
 4. Rengöra??! Håller med Venuskan...vadå rengöra?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha... det är därför som det slängs så många maskiner ;)

   Radera