måndag 18 februari 2013

Snyggast vinner?

Har ni tänkt på hur utseende hänger ihop med sångrösten? Jag och Gubbe tittade en sväng på Melodifestivalen i lördags och plötsligt slog det mig. Att det hänger ihop alltså. Detta med tanke på att det är ganska många som kommer från talangtävlingar till melodifestivalen. Jag känner oftast inte igen någon.
Jag vände mig till Gubbe, drog på den vackraste grimas jag kunde (vilket gjorde att han rös till) och sa "hur kommer det sig att det aldrig är någon som ser ut så här som vinner, eller ens är med i talangtävlingar?"

Naturligtvis kunde han inte svara på det. Men visst är det väl märkligt, eller? Dom som ser ut på något liknande sätt och möjligen får vara med i TV under uttagningen, får vara med för att bli utskrattade/förnedrade. Ofta kan dom inte ta en ton rätt.
Undantaget är väl "land"-got-talent-tävlingar där t.ex Susan Boyle vickade in på scenen och såg ut som om någon boende på dementvården gått fel. Redan där vid första anblicken ryckte det lite förnedrande i överläppen på domarna. Ända tills hon började sjunga. Och som hon kunde sjunga! Men nu ser hon jädrar i mig inte ut som då inte.Tänk vad man kan göra med smink, hårfix och pincett.

Sen var väl inte alla så fagra i Melodifestivalen heller. De fyra pösmunkarna som gick vidare t.ex. Men dom har ju - liksom jag - passerat bäst-före-datum utseendemässigt och var betydligt fagrare i begynnelsen av sina karriärer. Sångrösterna verkar ju ändå vara intakta på de två som är sångare på riktigt.
Själv har man ju inte haft en chans. Sångrösten är på nivå hellre-än-bra, utseendet är ordinärt på gränsen till häst och kroppen innehåller för många fettceller. Man har inte ens blivit förärad en ordentlig hylla att bläddra bort korten med. Möjligen kan man kanske dra en trudelutt på årsmötet för de döv/blindas förening.

Väderprognosen har upphört i väntan på väder!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Rozie sa...

Ja, tänk vad utseendet spelar stor roll i de flesta sammanhang. Bara för att man "ser ut som hej kom och hjälp mig" så behöver det inte vara så illa ställt med sångrösten. Ta Susan Boyle som exempel. Vilken röst! Såg att den ene domaren i juryn (har glömt vad han heter) först satt och tuggade på en penna lite förstrött och riktigt visade upp en min som riktigt lyste av förakt och ointresse. Men när Susan började sjunga så slutade han att tugga på pennan och höll i stället på att tappa den. Här ser man vad det är lätt att döma av vad en människa har till sitt yttre men man glömmer de inre egenskaperna.

Jag själv har alltid haft en dröm att få stå på en scen och sjunga. Men varifrån jag har fått den drömmen vet jag inte. För jag låter som ett trasigt vindspel som har kärvat fast. Inget vackert yttre heller att tala om. Och alltför många kilon i övervikt.
Säg mig, får jag göra dig sällskap att sjunga en trudelutt-duett kanske, på årsmötet för de döv/blindas förening? Jag skulle bli sååå överlycklig! ;-)
Kram och på återseende - Jag gillar din blogg så jag återvänder gärna hit igen.

Anonym sa...

ha ha jaja och så har du ju Carolin Uggla, henne vill jag inte missa! och de är ju bara att titta och( lyssna) alltid en överaskning; och hur ska hon spöka ut sig denna gång, hon har säkert tagit de elastiska bindor ur hästskåpet! jodå de är skönt med henne. Hon avdramatisera hela festen, tror margareta

Baronessan sa...

Vi kan absolut göra en trudelutt-duett. Och tänk vad alla som hör oss ska bli överlyckliga! ;) Kram och tack!

Baronessan sa...

Hon körde lite mumiestil där :) Hon har verkligen sin egen stil men hon tillhör inte mina favoriter.

Anonym sa...

Själv brukar jag alltid hoppas på att det är dövkyrkan vi skall sjunga för i vår kör ;)