tisdag 5 mars 2013

Jävla AF och Glädjesnurr

Jag städade hela mitt hus idag och kände mig ganska nöjd. Men man ska inte gå omkring och vara nöjd i det här livet. Så därför kom det ett brev från AF!!! Nu har dom stängt av mig igen. För att den där s.k. handläggaren jag har (som är lika osynlig som Gud) inte kan läsa/svara på mail!
Imorgon kommer en jävligt förbannad Baronessa att besöka denna idiotinstans. Det kan hända att jag vräker ur mig något. Om jag gör det så kommer jag INTE att ångra mig.

För att överleva så ansträngde jag mig för att tänka på något roligt. Som måndagsbesöket:
Pytte (4 år) får efter en del tjatande, upp mig i stående läge för att vi ska snurra. Inte dansa, utan snurra. Vart 6:e varv i full fart måste jag säga "nu vänder vi" för att inte fara som en trasa rätt in i kaminen. Sex varv och så vända igen. Jag funderar vad jag ska fästa blicken på, för att det inte ska snurra i skallen så förbannat.
Jag försöker att vända huvudet till höger och vänster så där som baletthoppor brukar göra, men jag får inte till det och håller på att krocka med gungstolen. Sen flyttar sig blicken ner och fastnar på Pytte som håller mina händer i ett järngrepp. Hon snurrar åt samma håll och det blir min fasta punkt i tillvaron i detta nu.

När vi snurrat så ett tag säger Pytte: "det är bra att du lever". Det tog ett tag för kommentaren att sjunka in och jag tänkte: inte så länge till om jag ska flänga omkring så här. Sen fortsatte hon: "om mamma dör innan jag blir vuxen, då kan du ta hand om mig". Var inte det fint sagt (om än lite obehagligt med ordet "dör" mitt i). Jag växte i alla fall ett par decimeter, medan jag funderade på varför det inte dög med pappan (som i vanliga fall är en stor idol). Men hon är smart och visste nog vad hon sa. Det var nog bara för att få Mormor att snurra ytterligare några varv.
När jag blir gammal/äldre och ofärdig (om sådär fjorton dagar, en kvart) så ska Pytte få svänga mig runt i rullstolen. Då blir det payback time.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

lilah sa...

Underbart! Bortsett från det med AF. :)

Anonym sa...

vad är de jag ser; Är det inte lille socktoppen. Puss på honom. margareta

Helena sa...

Verkar som du får bra mormorbetyg. :)

Baronessan sa...

Eller hur :)

Baronessan sa...

Ja, fast det är fortfarande "henne" :)

Baronessan sa...

Ja, än ligger jag på plus :)