tisdag 26 mars 2013

Snorstora läppar

Jaha, nu har man fått sitt straff för att man inte kan låta bli att pussa på små snoriga barnbarn. Förkylningen har slagit till med sin knytnäve. Ruggig, ont i halsen, snorig och det kliar som satan i öronen. Det är sånt man får stå ut med. Men i morse vaknade jag och såg ut som Lulu Carter över munnen. Munsår som heter duga! Nu är jag inte helt lik henne på munnen, för man får ju aldrig munsår så där jämnt, utan det sätter sig på ena sidan.
Jag såg en glimt av Lulu igår i Filip och Fredriks hiss på TV. Jag tyckte läpparna hade blivit ännu större. Hur nu detta kan vara möjligt. Överläppen var nästan uppe vid näsan nu. Tänk när hon får munsår!!! Stackars människa. Men såna där besprutade saker kanske inte munsåren biter på.
Jag googlade runt lite på läppförstoringar och tydligen kan man göra ett bestående ingrepp med ett inplantat av Gore-tex! Ja, du läste rätt. Sprätta upp läpparna och kläm in en bit av en gammal regnjacka. Det går bra. Man får ju hoppas att det inte är av riktigt samma struktur eftersom Gore-Tex är giftigt för både människor och miljö. Men vad gör väl det om man bara får fluffiga, fina läppar, tralla, tralla...
Tänk om folk kunde se till helheten istället för detaljerna. Så mycket bättre det skulle vara. Och då menar jag inte bara utsidan!

Det är i alla fall otäckt. Att ha munsår alltså. Snudd på värre än förkylningen. Och jag som äntligen har fått mina surdegar färdigjästa. Jag bara MÅSTE ju baka idag. Jag får väl sätta en plastpåse över huvudet och klippa hål för ögonen medan jag bakar. Det känns inte så där jättekul att stå och snora över deg.
Sen ska man ju påska till det också är det väl tänkt. Vi får se hur det blir med det. Blir jag frisk så blir det påsk, annars inte. Det är inte troligt att Gubbe tänker släpa fram fjädrar och annat pynt eller planera in någon påskmat heller. Men ägg har man för det mesta hemma och sill finns i kylen, så vad är problemet? Barnbarnen ska ju få sina påskpåsar förstås, men det får väl vänta om jag ska ligga här och snora.

Apropå läppar - det kanske är mupparnas fel att så många vill förstora läpparna...
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

Helena sa...

Men va!?!?!? Den där låten förföljer mig!!!

Baronessan sa...

En klassiker :D

Anonym sa...

eländes elände! Den som ALDRIG har haft ett munsår vet inte hur lycklig han/hon kan var som slipper. varvirusBOMBER är det frågan om.
Sätt en plastpåse över huvud så brödet blir klar!

Vill bara tala om att det finns plåster på apoteket bara för munsår margareta

Baronessan sa...

Det blev värre än någonsin den här gången. Jätteviruset Hubert har slagit till. Jag har provat det där plåstret men gillar det inget vidare. Däremot har jag den pyttelilla tuben Vectavir som jag tycker är det bästa som uppfunnits i munsårsväg.

Fru Venus sa...

Jag tror inte jag haft munsår, jag får skiten i ögonen istället. Ser ut som om jag mött Rocky för tre månader sedan och förlorat, men eländet vägrar helna. Hoppas brödbaket blev av/bra!

Fru Venus sa...

PS. Har VÄLDIGT svårt för Lulu Carter, och inte bara läpparna.....

Baronessan sa...

Det är lika illa var det än sätter sig. Brödet blev fint!

Baronessan sa...

Ja, hon är inte helt lättsmält.