tisdag 5 mars 2013

Träna med sug

Jag känner mig så passiv. Jag får liksom inte röven ur rävsaxen. På TV:n flänger dom runt i skidspår, slår på puckar och hoppar längdhöjd eller vad det heter. I ett annat program pratar dom om att man ska träna och träna. Jag blir svettig bara av att se och höra.
Men så plötsligt minns jag. Just det... jag har ju haft ryggskott i en vecka. Man blir lite försiktig efter det. Men idag ska jag testa ryggen och röja undan allt som inte blivit röjt denna vecka som gått. Jävla dammsugare som inte kan jobba själv. Ska nog anställa en ny tror jag.

Sen har jag fått munsår också. För det heter det väl även om det sitter i gommen. Inte fäster det med plåster heller med allt saliv där inne. Går omkring med öppen mun och flämtar som en gammal blodhund för att det ska torka upp, men nu och då slår käften igen för att svälja. Det är någon reflex kan jag tro. Kaffet bränner. Allt jag äter river i såret. Är detta en hint om att jag ska sluta äta?

Jag var ju på intervju för ett tag sen om ni minns. Som personlig assistent. Man får vara glad idag om man ens kommer på intervju! Nu har jag dessutom fått "provjobba" lite där. Sen skulle någon/några andra också provjobba. Nu ska jag dit och provjobba lite till. Men jag förstår att det måste vara oerhört svårt att välja någon som ska klampa in i ens liv och hjälpa till med allt möjligt och dessutom ständigt finnas i närheten. Det är ju den där kemin som helst ska stämma.
En helt ny inriktning åter igen alltså. Jag har provat på många yrken i mina dagar, men aldrig detta. Men varje arbete har ju alltid lärt mig något nytt och man lär så länge man lever har jag hört. Det stämmer säkert, men med stigande ålder så ska man ju komma ihåg det man lär sig också. Det kan vara svårare.

Åter till städningen. Nästa gång jag fyller år, har namnsdag, eller bara gjort mig förtjänt av en dyr present, då ska jag önska mig en sån här ryggsäcksdammsugare. Då kan man låtsas att man går på tur samtidigt som man städar. Träning och nytta i ett. (Jag undrar jag förresten om inte dom här som springer och tränar stup i kvarten har städhjälp hemma.)
Men förmodligen är det för högt ljud för att jag ska tycka att den är okej ändå. Det är nämligen det som gör att jag närmar mig min dammsugare med vånda - ljudet! Jag får väl plugga in lite musik i öronen och köra igång då...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

5 kommentarer:

Anonym sa...

personlig assistent, oj du kommer någon sannerligen in på livet. MEN! klara din rygg av den nära tunga kontakten. De du!

margareta

Helena sa...

Det finns ju självgående dammsugare. :D

Baronessan sa...

Ja, den frågan återstår att besvaras

Baronessan sa...

Perfekt! Är dom tysta?

Helena sa...

Är dom nog, googla vetja. ;)