onsdag 24 april 2013

En sån där dag

Idag har jag lyckats spilla ut en hel kopp kaffe över bord och matta. Konstaterar att "jaha, det är en sån dag idag". Undrar om jag kan sätta mig i ett hörn och spela läpp utan att skada mig. Vet ni hur mycket kaffe det går i en kopp? Två liter ungefär. När man spiller ut det alltså.
Frazze hjälpte till så klart. Sprang i sicksack framför mig när jag skulle hämta något att torka med. Sen satt han intill med bakåtstrukna öron. (Kan det ha varit för den svada som kom över mina läppar?) Sen ville han hjälpa till med att strö potatismjöl över mattan. Nog är han snäll! Men jag uppskattade inte riktigt det utan sa med ganska så bestämd röst "Frazze - gå ut!". Sådär 3-4 gånger. Men inte hörde han det.
Inte läge för att montera in någon DVD-enhet i datorn idag. Det är dömt att misslyckas.
Igår började jag att klippa i tyg och sen när jag skulle sy så fanns det ingen tråd. Men jag åkte iväg och handlade det (och naturligtvis hängde det med ett par garnnystan hem också!) och sen sydde jag lite. Men idag törs jag inte vare sig klippa eller sy.
Kanske sätter jag mig vid datorn och fixar lite. Så länge jag inte gör några avancerade saker så kanske (!!) det går bra. Eller så går jag ut i trädgården (med risk för att blåsa bort) och rensar lite. Men det finns väl en viss risk att jag ramlar och får in en pinne i näsan. Jag avskyr såna här dagar!
Apropå "i näsan" så kom jag att tänka på boken jag läser om och av Ozzy. På ett ställe i boken skriver han att en person frågat honom om han snortat myror. Han svarar att han inte vet, för det är så mycket som sugits in i den kranen, så han har ingen koll. På en annan sida står det att han är hypokondriker. Jag tycker det låter motvalls, men det kanske tillhör missbruksvärlden att skylla sina problem på andra saker. Säga vad man vill om Ozzy, men frisk är han inte. Underligt att han har överlevt så länge.
Nu ska vi se om jag lyckas publicera den här sidan utan att bryta fingrarna.

 Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Stackare, såna här dagar kommer oftare och oftare ju äldre man blir Och är man 2 i huset - ja, då går man till sin fina veranda och läser.

margareta

Emileitha/Tarja sa...

Du har rätt, vissa dagar borde man bara sätta sig nånstans o bara vara still..Det brukar börja direkt på morgonen o sen går allt åt helsike...
Ja, nu har det gått bra några dagar så återstår att se när det är dags igen..

Baronessan sa...

Jaha, är det åldern det beror på ;) Då finns det inget hopp alltså :) Verandan är ingen dum idé, men det blev en massa trassel med mail istället. Som jag inte lyckades lösa!

Baronessan sa...

Det är i alla fall skönt att man har lärt sig det. Det är ingen idé att streta emot hur envis man än är.

Skaffaren sa...

Jag noterade igår att en frukostskål rymmer 2 liter filmjölk.
Hunden var inte intresserad av att hjälpa till, annars slår han gärna sina lovar kring matbordet.
Sedan ägnade jag mig åt att låta skägget växa.

Baronessan sa...

Ha, ha, Ojsan! Fil hade jag inte velat ha på min matta!

Anonym sa...

nej det finns inget hopp! Blir bara värre med tiden.
Men det bästa är man är inte riktigt medveten om denna verklighet
mw

Fru Venus sa...

Det är konstigt att det ryms mer i skålar och koppar än i tetror och kannor!? Jag önskar vi alla hade en dag då vi inte behövde göra något ;-)