fredag 19 april 2013

Gratisprogram är gott!

Jag sitter här i mitt datarum och tycker att det är SKITKALLT! Det är den 19:e april och jag sitter med handvärmarna på! Jag vet inte hur kallt det är ute men det ser ut ungefär som två plus. Sen lite vind på det så blir det minus en i alla fall.
Nu och då dyker en katt upp och undrar vad jag håller på med. Gusten har just varit här och hjälpt till lite.
Han kunde i alla fall ge mig lite värme en stund innan brorsan kom och störde.
Dagens jobb är att kolla igenom filer som ska flyttas över till nya burken. Jag måste också kolla igenom de filer som är gjorda i program som inte längre går att installera. För så är det uträknat. Köp en ny dator, men ojsan... programmen funkar inte, så då måste du ju köpa nya sådana också! Uppgradera kan man ju göra i de fall dom inte är allt för gamla men nya kostar skjortan. För att inte säga en hel kostym!
Mitt kära gamla FreeHand-program funkar inte längre, men nu har jag istället hittat ett ritprogram på nätet som är alldeles gratis. Det heter Inkscape och jag misstänker att den/dom som gjort detta nog har använt FreeHand också, för jag kände igen mig en hel del. Men nu har jag  ju bara nosat lite på det så jag kommer nog att svära en hel del framöver. Men varför ändra på sig? Slutar jag svära så kanske folk inte känner igen mig längre.
Men jag är ganska (!) duktig på att hålla inne med svordomarna när det är godisar i närheten. Jag ska vänta med att lära dom alla mina svärord tills dom blir lite äldre! Glad fredag på er alla vänner!

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har du kommit på en sådan nivå där min horizont blir förkort! ?Inkscape?, Freehand?,

jag håller mej till ICA!

margareta

lilah sa...

sedan jag först fick jobb o sedan köpte häst, har det blivit väldigt lite lektid över vid datorn. Saknar det ibland. Får hoppas jag inte är alltför senil när jag får råd att gå i pension. :)

Baronessan sa...

Fina program att rita i :)

Baronessan sa...

Det kommer tillbaka men jag förstår att tiden inte räcker till.

Anonym sa...

Gusten håller reda på musen. Viktig syssla. Datorer ska bara fungera. Trista saker tycker en som slutade svära för flera år sedan. Kanske därför vi aldrig hör våra tjejer svära. Eller så tar de igen det ute som jag gjorde under en viss tid i livet.
Hoppas du fått ordning på allt i helgen.

Baronessan sa...

Jag svor nog en hel del även när barnen var mindre. Men dom svär oftast inte alls! Kanske har min svada avskräckt dom.

Fru Venus sa...

Är det bara jag som aldrig fryser?

Baronessan sa...

Kanske. Jag tycker jag svettas för det mesta men ibland så fryser jag. Problemet är att det aldrig är lagom!