torsdag 18 april 2013

Installera mera

Hej å hå i gardinen den blå. Jag installerar och installerar. Skrivaren var väl en bit-av-kaka, men sen. När jag installerade datorn trodde ett tag att jag hade blivit galen. Jag kom inte in i CD/DVD-enheten. Jag gjorde uppdateringar och jag kollade här och kikade där. Tryckte på öppna-knappen. Krafsade runtomkring luckan. Hittade på 37 nya svärord (väggarna är helt svarta här nu). Felsökte (vilket som vanligt inte hjälpte ett jota). När man gjort en felsökning på sin dator och den inte kan hitta något, då får man bl.a. alternativet "kontakta någon du känner". Ha, ha, ja vem ska man ta? Jag har ju tillgång till en lillebrordataexpert, men han hade ljudlöst. Sa han!

Så jag fortsatte envist och till slut kom jag in på en länk där det stod, att just den här datorn inte hade någon sådan enhet! Jag har väl aldrig hört på maken! Men så var det. Jag hade ju nästan förstått det tidigare då jag rotat igenom min dator, men jag trodde ändå inte på det. Jag menar man skickar med återställningsskivor och sen vill burken att man ska säkerhetskopiera. Det är minsann inte lätt utan en brännarenhet.

Så nu har jag beställt en sådan (på uppmaning av lillebrordataexperten) och den ska jag sen montera in!! *Gulp!* Jo, men det var bäst sa han och han har alltid fått sin vilja igenom ända sen vi var små! Vi får väl se hur jävla bäst det är när jag ska börja meka isär datorn.
Sen beställde jag hem Officepaketet över nätet också. Tänk så praktiskt sa jag innan jag hade gjort det. Klart som fan att det började krångla! Men nu står den och tuggar i sig programmet så sakteliga så till natten kanske man är klar. (Men det är inte säkert för den har stått länge på 80% nu). Men det ska väl vara lite motstånd för det blir desto roligare då när det blir klart.
Så här sitter jag i ett litet rum, som är så fullt av maskiner och datorer, så jag kommer säkert att bli självlysande. Blir kul för Gubbe i natt det. Jag kommer att ligga där intill och lysa som en 75W-lampa.

Tekniskt magasin hela dagen alltså förutom en liten tur då jag hälsade på hos Ica. Som vanligt glömde jag rabattlapparna! Jag avskyr rabattlappar!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

bosseliden sa...

Datorer kan göra en vansinnig. :( Du kanske ska ge ut en bok med dina nytillverkade svordomar. :)Hoppas det har blivit 100 % uppladdat nu.
Trevlig helg. Datafri?

Emileitha/Tarja sa...

Vilket tålamod du har..

Fru Venus sa...

Kan jag få en översättning till svenska? Tack.

Baronessan sa...

Finns inte!