onsdag 10 april 2013

Ombonat på glasverandan

Jag har äntligen fått ordning på min samling av askfat. Gubbe kom på att sätta upp en hylla över fönstren på glasverandan och det blev så himla bra. Nästan alla fick plats.

Detta gjorde att jag äntligen fick lust att göra i ordning på sagda veranda. Denna veranda används inte särskilt mycket för det är antingen för varmt eller för kallt eftersom den inte är vinterbonad. Detta gör att det nästan bara är pelargoner som kan överleva här. Så nu har dom som övervintrat äntligen fått fötterna i ny jord och placerats ut vid fönstren.
I andra änden hade jag så en vision om en läshörna. Jag hade funderingar på att åka och köpa mig någon mysig möbel, men så kom jag på att jag hade en gammal stol/säng på nedre glasverandan. Inköpt på auktion för en billig penning för ett par år sedan. Sagt och gjort. Jag inhandlade en matta och skred till verket och så här blev resultatet.
Till råga på allt så är den helt underbar att ligga i! Jag var faktiskt lite tveksam eftersom det endast är juteväv i botten, men jag la ett täcke underst och så på med en filt. Endast en kudde är nyinköpt, resten hade jag hemma i skåpen. Har jag det inte mysigt så säg! Gusten tyckte också att det var ett alldeles ypperligt ställe att ligga på så jag får nog lov att dela som vanligt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

15 kommentarer:

Anonym sa...

Påhittigt är du, en sån härlig hörna. Så bra att ha en snickare på armlängd avstånd, är dina askfat i metall eller? ivarjefall en bra idé!

margareta

Emileitha/Tarja sa...

Jag skulle då inte ha nåt emot att ligga där ..

Baronessan sa...

Ja, det är bra med snickare i närheten. Men ibland är det som med skomakarens barn ;) men för det mesta går det bra. Askfaten är i mässing, järn, malm och andra ej identifierbara metaller. Alla har en bild. Det började en gång med en katt förstås :)

Baronessan sa...

Välkommen att hälsa på :D

Bitten sa...

Åh, vad fint!

Baronessan sa...

Tack så hjärtligt :)

Tantaluran sa...

Så fint du gör vännen!

bosseliden sa...

En läshörna där man kan knoppa till är aldrig helt fel. Ser fint ut.

Fru Venus sa...

Vilken underbar veranda!
Jag kommer nog och testar nån dag :-)

Baronessan sa...

Tack söta du!

Baronessan sa...

Det är väldigt lätt att flyta in i drömmarnas värld :)

Baronessan sa...

Välkommen! :D

Helena sa...

Jisses vilken storrökare du måste vara med alla dessa askfat.

Baronessan sa...

Nej, jag började samla när jag slutat röka :D

LiLo sa...

Jättefint och ser verkligen inbjudande ut!