onsdag 3 april 2013

Tack Camilla och Håkan!

Nu mår jag såååå mycket bättre! Jag är ju en tocken där periodare på det mesta jag gör, så även när det gäller läsning. Jag hakade ju upp mig ett tag där på Åke Edwardssons bok och hämtade mig inte riktigt efter det.
Men - eftersom jag legat sjuk i sisådär en vecka och numera drömmer om TV-reklam och spyr på alla repriser - så kollade jag igenom mina högar av inköpt-bok-för-läsning-senare och där hittade jag två godbitar som jag glömt bort. Den första var Läckbergs Änglamakerskan som jag genast kastade mig över likt en utsvulten krokodil. Den var så bra, så bra! Jag gillar alla hennes böcker. Har läst dom allihop. Lättlästa och spännande ända till slutet. Den sög jag strax i mig.
På tur stod så en annan storfavorit: Håkan Nesser. Gud sig förbarme vad den karln kan skriva! Jag blir helt matt!! Nu är jag på sidan 230 och jag kan knappt bärga mig för att läsa vidare. Men samtidigt så är det bara 282 sidor i boken och jag vill inte att den ska ta slut!
Få fångar min totala uppmärksamhet på det sättet som Nesser gör. Sen jag lyssnade på en av Nessers ljudböcker där hans själv läste, så hör jag även hans röst hela tiden jag läser. John Ajvide Lindqvist har också ett sånt magiskt ordtrollande som passar mina två hjärnceller, men det är ju en helt annan ruggigare genre.

Tänk om man haft Nesser som svenskalärare. Då kanske man hade lärt sig något i skolan. Han kanske kunde ha smittat av sig lite på mig. Han har ju (läser jag på wikipedia) varit lärare i Märsta, den "byhåla" där skolan låg som hade glädjen att försöka lära mig något vett under x antal år. Dom lyckades inte något vidare. Men han är ju bara sex år äldre än mig så det var ju ändå inte möjligt.
Jag måste nog gå och kolla i den där läs-högen om jag har något att hugga in på efter Nesser annars kommer det att bli fullständigt olidligt. Jag har visserligen en till bok av Edwardsson, men den får ligga. Länge.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

bosseliden sa...

Jag har läst alla Läckbergs och Nessers böcker. Vissa av Håkans böcker är magiskt bra.

Anonym sa...

ja H Nesser honom har du äntligen hittat! Helt underbart att läsa hans böcker.

Men är du barnvakt är ju Elsa Beskow aldrig fel.

margareta

Baronessan sa...

Jag förstod nästan att jag inte var ensam om att tycka det :)

Baronessan sa...

Elsa Beskow är en kär gammal bekant. Hon läses gärna :)