torsdag 6 juni 2013

En otänkt tanke

Mina två hjärnceller är verkligen underliga. När jag igår kväll stängt av allt för natten och går mot toaletten så dyker ett ord upp i mitt huvud: Kökkenmödding! Först står jag där och undrar varför detta underliga ord dyker upp i mitt huvud. Jag undrar också varifrån jag fått det, för jag kan inte komma på vad det är. Men så minns jag att det var något ord som fadern kläckt ur sig någon gång. Varför och i vilket sammanhang kan jag dock inte komma på. Men farsan blandade hej vilt sina inlärda kunskaper med ironi och humor så det var inte lätt att sålla. Han var heller inte av den ullen att han skulle lära sina telningar utan tyckte mest att vi var obildbara.
Jag var ju tvungen att googla fram ordet nu då och det betyder "sophögar efter stenåldersmänniskornas kustnära boplatser"! Visst håller ni med nu om att mina hjärnceller är underliga! Men namnet är inte så konstigt om man kan danska för det betyder köksavfallshög. Kan det ha luktat sopor eftersom det dök upp i mitt huvud? Men varför i så fall på danska?

Det där med att blanda inlärda kunskaper med ironi och humor har jag förmodligen ärvt en del av. Men jag fick inte ärva den delen där man blir allmänbildad. Farsan var en sån som man kunde ha slängt in i vilket frågeprogram som helst. Han sög i sig och det fastnade. Jag kan läsa en sida fyra gånger och det fastnar ändå inte om det inte är riktigt, riktigt intressant. 
Jag kan även titta på en hel nyhetssändning och sen inte minnas någonting. Men det känns faktiskt som en fantastisk egenskap med all skit som händer i världen.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

10 kommentarer:

Fru Venus sa...

Vilket ord!
Jag för min del tycker du är väldigt bildad, när det gäller sådant jag tycker är viktigt :-) Kram

Himmelstäppan på smultronbacken sa...

Håller fullständigt med dig angående det sista.
Sedan tror jag nog att du har ganska mycket själv innanför pannbenet. Ha en skön helg/ Åsa

Baronessan sa...

Puss på dig! :)

Baronessan sa...

Tack Åsa, men jag tror att jag har en hel del var innanför pannbenet för jag får ofta bihåleinflammation ;)

Skaffaren sa...

Det gör livet lite mer spännande.
Jag har haft ordet "kattostvisslare" som mantra när jag klippt gräset.
När jag satte potatis förra veckan hade skivan hakat upp sig på meningen
- Välkommen! säger herr och fru Pingborre.
Jag står, liksom du, frågande.

Baronessan sa...

Ha, ha, din galning! Du är ju värre än mig :D

Baronessan sa...

Nu var jag ju tvungen att googla också... det där med kattostvisslare var ju långt ifrån vad man skulle tro (om man nu trodde något alls). Förmodligen för att det är orden katt-ost-visslare tillsammans och det uttalas förmodligen inte ens så.

Emileitha/Tarja sa...

Vi ordvrängare behövs verkligen. Jag har en tredje hjärncell, en skulle hålla ordning på de andra men eftersom jag kommer från en viss by i Finland.. då basar alla o inget blir gjort.

Baronessan sa...

Ha, ha, ja, tre blir ju ojämt också. Tur att jag bara har två kanske ;)

lilah sa...

Ha ha, kökkenmödding har jag ju hört, men jag visste varken att det var danska eller att det kom från stenåldersmänniskor! Jag trodde det var benämningen på gamla köksavfallshögar i allmänhet. Alltså med betoning på gamla. Sisådär från 1800-talet eller så...

Men när det gäller närminnet, så känner jag mkt väl igen mig! Ganska frustrerande faktiskt. Jag kan ha läst en hel bok eller sett en fil och tyckt att den var jättebra. Men om någon sedan ber mig berätta vad den handlade om?? Öööh... när då blir det som om en sinnesförvirrad skulle berätta något. Kommer inte ihåg några namn, platser eller andra faktasaker som förhållande mellan människor eller händelser. Minns liksom mest vilken känsla jag fick av att se/läsa det hela. ;-)