fredag 14 juni 2013

Maskinernas vrede och storleken har betydelse

Diskmaskiner är lika underliga som tvättmaskiner. Om jag ställer en sked i diskmaskinen och den visar sig vara skitig efter diskning, då ställer jag i den igen. När jag gjort det tre gånger och den fortfarande är lika skitig så ger jag upp och diskar den för hand. Jag tar då min diskborste och lite diskmedel och svipp så går det bort direkt. Alltså det är ingenting som sitter fast hårt. Varför lossnar det då inte i diskmaskinen? Det måste ju vara för att diskmaskinen bestämt sig för att rata just den skeden. Eller?
Det måste ju vara diskmaskinens sätt att jävlas på på samma sätt som när tvättmaskinen snor ens strumpor. För visst gör dom det? Det kanske försvinner trosor och kalsonger också. Det har man ju inte riktigt koll på eftersom dom inte går i par. 
Dom kanske har blivit tänkande varelser och är på väg att ta över liksom robotar? Dom kanske blir irriterade över hur man slamrar med deras luckor och häller i för mycket tvätt- eller diskmedel. Kanske vi ska införa vänliga veckan för våra maskiner. När gav du din tvättmaskin en blomma sist?

Och nu över till något helt annat. Varför är rödvinsglas större än vitvinsglas? Jag haver nu googlat. Om jag fattar saken rätt så har det att göra med arooooomen. Rödvinet ska ju vara typ rumsvarmt och aromerna kommer fram mer i ett större glas. Men då gäller det ju först att dekantera vinet en halvtimme innan intaget och sedan fylla glaset endast till en tredjedel. Det är liksom det där utrymmet som blir över i glaset som får fram aromen. 
Vitvinet däremot, som ju ska vara kylt, behöver inte så mycket utrymme för att framhäva sin arom och glaset ska heller inte vara för stort för att inte kylan ska försvinna. Så i det här fallet så har storleken betydelse.
Så tänk på det nu alla ni som sliter upp rödvinskorken, skiter i dekanteringen och häller upp till brädden. Ni kan lika gärna hälla i er vinet ur ett vanligt dricksglas. Eller varför inte halsa? Själv dricker jag hellre vitt vin (eller mörk öl) och behöver därmed varken dekantera eller vänta. Skål på er och Glad Fredag!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant inlägg och skrämmande. Tänk om du har rätt. För det där med diskmaskinen känner jag mycket väl igen. Fast jag har begränsat det till två chanser. Okej! Gälls det om jag går ut i mörkret och knycker en blomma från grannens trädgård?

Renée sa...

Jag har en diskmaskin som kallas för hemtjänsten ;-)))

Skaffaren sa...

Vår tvättmaskin motarbetar oss å det grövsta. Ett program får gärna ta fyra timmar (massa ström) och sedan vägrar eländet att centrifugera utan specialbehandling. Diskmaskinen och jag är kompisar däremot.

Baronessan sa...

Grannens blommor är så goda som några :D

Baronessan sa...

Hoppas "hemtjänsten" gör det den ska :)

Baronessan sa...

Har du provat med en välriktad spark i solarplexus? ;)