tisdag 4 juni 2013

Medlemskapet i Gökboet slutar här

Jag kliver nu ur medlemskapet i Gökboet. Alltså avskriver mig från Arbetsförmedlingen. Eftersom jag avböjde en träff är jag nu avstängd från a-kassan (vilket jag var väl medveten om) och då kom bums ett brev med A-post för att meddela detta. En dag senare kom ytterligare ett brev (A-post även där) där dom undrade om jag skulle fortsätta vara inskriven hos AF. Om inte så skulle jag fylla i blanketten och skicka in den. Där frågas om jag fått arbete och om jag studerar. Om jag fortfarande är arbetslös ska jag skriva i från vilket datum!!! (Det borde dom väl ändå veta!?)
Längst ner står det: Är det något mer du vill meddela oss? Och det ville jag ju:
"Ni är otroligt snabba att höra av er när man ska sparkas ut ur systemet. Annars har man inte fått höra ifrån er. De två kontaktpersoner jag har haft, har jag aldrig sett. Jag har endast fått skyldigheter, uppmaningar och ständiga hot om avstängning. Tack för mig. Jag klarar mig utan er."

Jag förstår varför man endast hade fyra linjerade rader att skriva på. Jag hade mycket mer att säga men eftersom ingen ändå bryr sig, så spelar det ingen roll. Det kunde ha blivit 15 A4-sidor. Varför skulle man vara inskriven på AF förresten om man inte uppbär a-kassa? Det enda det går ut på är ju att man själv ska söka jobb, följa reglerna till punkt och pricka samt ifrågasättas. Vad dom än förmedlar så inte är det arbete!!! Jag kommer precis som förut att fortsätta söka jobb på egen hand.

Nu återgår jag som assistent/lyxhustru till min Gubbe. (Om han ger mig lön istället för mat/husrum så kanske han kan få Rut-avdrag!?) För mitt eget välbefinnande och för att jag inte ska hamna på hispan så blir det så här nu och har någon något att tycka om detta, så kan ni kontakta min advokat Franz Franzzon. Han tar emot mellan 05.30 och 05.35. Bokning av tid ska ske fyra veckor i förväg. Vid utebliven bokad tid kommer dubbelt arvode att utkrävas. För att bestrida detta beslut skall blankett pQ38s37ppq skickas in bevittnad i fyra exemplar.
Nu ska jag åka och assistentjobba några timmar förresten...

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

Blåklinten sa...

Såg att "0" har sagt något. Knepigt! Det här borde väl engagera många tycker jag.
Modigt säger jag, om det nu funkar som lyxhustru så önskar jag dig bara lycka till. Jag har full förståelse för ditt beslut, men så är ju jag lyckligt lottad och har ett jobb.

Baronessan sa...

Det är så många som är irriterade på AF så dom orkar nog inte ens läsa. Grattis till dig som har ett jobb! Kram på dig!

lilah sa...

Underbart! Faktiskt! Om man inte är tvingad, alltså riktigt tvingad, av några ekonomiska skäl och således ändå inte får något bidrag, så finns det absolut ingen anledning att uppta Arbetsförmedlingens dyrbara (tid?) kafferast, eller nåt. De kan nu ägna sig åt att gå på kurser eller träna självdisciplin och djupseende.

Advokat Franzzon har jag hört talas om. Han är mycket sträng men rättvis. Mycket klokt val även där.

Baronessan sa...

Tack kära du! Jag känner mig helt trygg med Franz på min sida :)

Emileitha/Tarja sa...

Det var modigt o jäkligt bra gjort. Du lyckas bättre utan deras sk kallade hjälp.
Jag har åkt den karusellen några gånger..nära på att åka in på hispan.
Önskar dig all lycka

Himmelstäppan på smultronbacken sa...

Har full förståelse för dina känslor. Det ligger mycket mera kraft i att själv "ta rodret". Det kommer bättre alternativ för dig:)

Lycka till /Åsa

Baronessan sa...

Tack! Det känns otroligt befriande :D

Baronessan sa...

Hej Åsa! Ja, nu ska jag styra båten som jag vill och inte lägga kraft på att anpassa mig efter folk som ändå inte bryr sig :D

Anonym sa...

Har ju läst din blogg om Arbetsf. och jag säger ; Ett sånt vansinne.

Lycka till nu som egen företagare! margareta

Baronessan sa...

Vansinne var ordet!