tisdag 2 juli 2013

Sopsortera mera

Vi var ju till Berlin i maj. Där kunde jag glatt konstatera redan i ankomsthallen att dom sopsorterade.
Vi satte oss och väntade på väskorna, för framme vid bandet kan man ju inte stå för där står ju alla andra från planet travade på varandra. Då kom en städtant (förlåt, hygientekniker menar jag) gående med sin vagn. En bastant kvinna med bestämda steg riktade in sig på tre sopkorgar i olika färg alldeles intill vår sittplats Det var en korg för papper, en för plast och en för övrigt. En man som råkade stå lite i vägen föste hon undan lite bryskt för att komma åt att tömma korgarna.
Hon öppnade överdelen på en av korgarna, lyfte upp plastpåsen som soporna låg i och så hällde hon ut innehållet i den stora sopsäcken hon hade på vagnen. Sen satte hon tillbaka samma plastpåse och satte på överdelen igen.
Ja, ja, tänkte jag, hon är väl sparsam. Sen tog hon de andra två korgarna och gjorde samma sak. Det vill säga, hon slängde ner alltihop i samma påse! Så var det med den sorteringen. Det började bra, men det slutade dåligt.
Eftersom min tyska sträcker sig ungefär till "ich bin ein Berliner" så sa jag inget. Tyvärr är det inte bara här som soporna först sorteras och sen slängs ihop i en enda hög. Sorgligt när folk nu försöker sortera.
Men kanske hygienteknikern inte tyckte att det var någon idé med det miljötänket, med tanke på flygplanen utanför glasväggarna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Undrar om soptanten gjorde som hon blivit tillsagt, tänk om du trott att de sorterade.. Inte att lita på något.

margaretawarenius sa...

ja tänk vad allt man får se då man har "ögonen" medd sig.

mw

Baronessan sa...

Ja, man vet ju inte om hon fått dessa förhållningsorder eller om hon improviserade.

Baronessan sa...

Ja, det mest underliga fastnar på den här näthinnan.

Anonym sa...

Märkunderligt.
Här är det himla noga med sorteringen - även i det sista skedet / Venus

Baronessan sa...

Hurra för Åland :D