torsdag 19 september 2013

GÖSTA - VAR ÄR DU?

Älskade, underbara värstingkatten Gösta är borta sedan en och en halv vecka. Ingen som kommer in med vattensorkar och ingen som hugger husse i benet på morgonen för att han är hungrig. Ingen som ligger i fotänden på natten och spinner och snarkar så det dånar.
De två andra katterna, Frazze och Gusten bara sover och har inga upplysningar att lämna. Inte går dom ut och letar heller, hur jag än ber dom.
Gusten som brukar bli jagad av Gösta är mer än nöjd. Han skulle aldrig leta efter Gösta om han så fick en hel trave med möss.

Det värsta är att inte veta. Om han är instängd någonstans, eller ligger skadad. Jag drömde i natt att jag plötsligt hittade honom hemma i en fåtölj dit han släpat sig och han var alldeles trasig, blodig och uppsvälld. Det är inte lätt att sova i vanliga fall. Nu är det omöjligt. Och när man väl somnar så får man mardrömmar.
Ingen av Frazze, Gösta eller Gusten har sprungit bort förut och "småkatterna" har jag haft i sju år. Frazze i elva. Jag måste nog sluta viktväkta och äta några kilo choklad. Som om det skulle hjälpa...

 Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Anonym sa...

Nae..Så hemskt :( Hoppas han kommer hemtassandes!

Bitten sa...

Hoppas han snart kommer tillbaka som om ingenting hänt! Jag vet hur det känns ...

Baronessan sa...

Ja, hoppet är det sista som lämnar en. Tack!

Baronessan sa...

Ja, som sagt, man hoppas. Tack!

lilah sa...

Usch, det är hemskt. Särskilt att inte veta, som du säger. Jag vet hur jag själv blir om nån av mina försvinner längre än vanligt! Bortsett från honom jag berättade innan om, så har mina (genom tiderna) alltid kommit tillbaka efter några dagar, högst en vecka, men varje gång det går mer än två dygn så sätter oros-klockan igång...

Baronessan sa...

Det är verkligen skitjobbigt! Vi har letat och ropat och satt upp lappar men ingen lycka. :(

Synnøve. sa...

Jag hoppas, håller tummarna och längtar till då jag får se din kommentar "HAN ÄR HEMMA"!
Måtte den komma snart.
Kramar om massor.
Synnöve.

Baronessan sa...

Om du visste vad jag önskar att jag kunde skriva det :( Kram till dig!