onsdag 11 september 2013

Vaktar på vikten

Jag viktväktar. Inte något bra val just nu när allt krånglar och man borde sitta i ett hörn och tugga choklad så det sipprar ur mungiporna. Viktväktarsidan krånglar också. Naturligtvis! Varför skulle den fungera. Blir till att säga upp densamma. Om dom nu ska använda sig av teknik kan dom väl se till att det fungerar! Dom får då betalt så det räcker.
Just nu skulle jag vilja bo på en öde söderhavsö där ingen teknik fanns. Bara en välfylld bardisk och där enbart tjocka människor fick vara så man fick äta sin choklad i godan ro.
Gubbe viktväktar också - ofrivilligt. Eftersom han får samma mat som mig. Dom tycker nog lite synd om honom på jobbet, men han kan ju svänga förbi en korvmoj eller trycka i sig ett gäng limpmackor om och när han vill.
Jag gick och köpte mig en ny våg också. Den gamla hade antikvärde och var instabil om man säger så. Nu blev det en digital historia som omedelbart gav mig ett extra kilo. Tackar så jävla mycket!
Man måste röra på sig också hör jag från höger och vänster. Råkade se ett program om ett gäng spänstiga pensionärer som skulle få igång ett gäng stillasittande, pizzaätande yngre individer. Som skräckpropaganda hade man gjort om en av personerna som en fettblobb sittandes i en rullstol som skulle illustrera hans ålderdom om han inte började röra på fläsket.
Men hallå! Undrar vad farsan skulle ha sagt om han sett programmet. Han levde på fett, ratade allt vad grönsaker heter och rörde sig inte mer än nödvändigt. Råstark som en oxe har han förmodligen inte joggat en meter i sitt liv.
Men det är klart att man ska röra på sig, men det där råflåsandet tror jag inte är ämnat för alla. Vi människor är ju olika. Kan vi inte få vara olika på det viset också?
Träffade på en granne idag som dansade omkring i köket. Vilken underbar form av rörelse! Mer musik och mer dans. Det tror jag på! Men som det är nu, när jag ska sitta och pilla med datorer och telefoner och trilskas med supportfolk dagarna i ända, så blir det inte något dansande. Men jag tycker att man borde förlora flera kilon bara på den frustration man upplever.

Jag har nu uppdaterat min hemsida lite och fick häromdagen ett look-a-like-tips som var lite kul. Gå genast in och kolla.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

4 kommentarer:

lilah sa...

Usch, det låter jobbigt det där...
Du har inte hakat på det där LCHF som alla kör med nu då? Där ska man ju häva i sig massor av fett och ändå gå ner i vikt!! Smör, grädde, fläsk, kött i massor - men inget socker och inget mjöl (bröd t ex) och jag tror, inga sädesslag alls. Ingen potatis, ris eller pasta.
Min son med sambo kör stenhårt med detta sedan ett åar tillbaka och det känns nästan som om de har gått med i en sekt. Blir väldigt svårt att bjuda dem på middag, för det är alltid något som de inte äter, som man inte tänkt på... Suck.
Jag prövade detta under några månader i våras, bara för att man ska ju pröva innan man ratar! Men det passade inte mig! För det första så stod mig allt det feta upp i halsen rätt snart. Kändes äckligt. Dessutom blev jag inte alls mindre sugen på kakor och andra onyttigheter, som utlovat. Nästan tvärtom! Och inte gick jag ner i vikt heller.
Men jag vet att det funkar på dem!

Baronessan sa...

Jo, jag har testat med samma resultat som dig. Ingen diet för mig. Nej, jag håller mig till viktväktarna. Ät allt men inte alltid! Jag tror att LCHF passar bra för folk som tränar mycket. Jag tränar inte ens lite :)

Shirouz sa...

Jag tror absolut på att man kan äta allt men inte alltid, en enda gång har jag testat en diet, man skulle äta så mycket grönsaker så att till slut kände jag mig som en kanin och checkade varje dag i spegeln att jag inte fått kaninbetar i stället för vanliga tänder. Det höll inte länge, dels tror jag för att jag inte tycker om tanken att någon annan bestämt vad jag ska äta och dels för att det var för mycket tuggande. Jag är en lat person.

När du skriver om din far, så nickar jag instämmande, min vilde far börjar gärna morgonen med en kanelbulle och kaffe, "för något sött ska man allt ha" som han säger. Han har aldrig varit i närheten av några dieter.

Baronessan sa...

För mycket råa grönsaker är jobbigt för kroppen om man inte är van. Då bör man helst vara en kanin från början.
Ja, det där med kaffe och doppa var en av de saker mina föräldrar var överens om. Min mor brukade säga: "kaffe utan fikabröd tycker jag liknar skit". Och då hade hon ändå i både grädde och tre sockerbitar!