torsdag 17 oktober 2013

Baronessan vimsar vidare i pillerhyllorna

Jag tror jag blir galen! Nu har jag fått Propavan för att kunna sova på natten. Läkaren som skrev ut det sa att Imovane (som jag tagit ganska länge nu) INTE är en sömntablett utan en insomningstablett. Och den läkaren som skrev ut Imovane sa precis tvärtom! Läkaren för dagen är gynekolog, men det spelar nog strunt detsamma.
Men eftersom jag är skeptisk av naturen och särskilt skeptisk nu när man får fel doser och läkarna inte verkar veta vad dom pratar om, så måste jag ju googla först.
Då står det på Imovane att det ska man ABSOLUT INTE äta under någon längre period. Den läkaren som skrev ut dom åt mig sa att jag kunde äta dom jämt. Undrar om han har aktier i det läkemedlet?
Sen kommer man till det roliga i kråksången. Man får INTE dricka grapefruktjuice när man tar den för då får man en kraftigare effekt och har större risk för biverkningar. HA, HA, HA! Så gick det med förslaget att dricka Grape tonic för att slippa RLS.

Nå ja, jag går vidare och läser om Propavan istället då. Men det ringer en varningsklocka i bakhuvudet. Jag har för mig att jag för många herrans år sedan fick sådana vilka gjorde att jag inte sov på hela jävla natten utan fick gå hem från jobbet och lägga mig dagen efter. Helt nockad!
Och mycket riktigt. På nätet står det att man kan bli dåsig dagen efter. (En bieffekt som Imovane inte har). Och man kan bli rastlös i benen!!! Ja, men jippikayey!! Passar ju bra för oss med RLS!
Jag fick även förslaget att ta båda till natten!

Antingen får jag strunta i alltihop och vanka omkring här i min egen underliga dygnsrytm. (Om man nu kan kalla det för rytm öht). Eller så tar jag varenda jävla tablett och gör slut på eländet. Det är väl fan att det ska vara så krångligt. Det lutar nog åt en hink gin/tonic som sömnmedel i slutänden. Och snart har jag nog fått ihop så mycket piller så jag kan åka till några skumma kvarter och kränga skiten. Imovane och Sifrol lär vara säljbart.
Eftersom jag ska passa två småttingar imorgon är det inte ens läge att försöka sig på några nya piller. Det får bli en test nästa vecka när inget är inbokat. Så tjohej, tjohej leverpastej. Men glädjande nog så blev det godkänt på underredsbesiktningen. Alltid något, sa kärringen, när hon fick se rävskit i hönshuset.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

7 kommentarer:

lilah sa...

Men du... Kanske att du kan få tillbaka sömnen så småningom nu när du fått sifrol för RLS:en? Jag tänker att ett flerårigt sprattlande kan ha stört din som rytm såpass att det tar tid att få den tillbaka? Det är åtminstone bättre för nerverna att ligga vaken UTAN sprattel än MED!

Baronessan sa...

Ja, jag knaprar vidare på mina Sifrol och hoppas på en bättring :D

Fru Venus sa...

Alltså....rävskit i hönshuset!! *asg*!! Förlåt, men jag kan inte låta bli :-)
Annars, jag önskar innerligt att du skulle få hjälp, rätt hjälp! KRAM <3

Anonym sa...

Also jag blir ju helförbannad! Sen när är det tillåtet med Tortyr i detta land! finns det ingen RLS-förening. Sannerligen en underlig dagsrytm du får.

Hoppas du klara av solstrålarna utan huvudvärk

margareta

Baronessan sa...

Skratta bör man, annars dör man :D Kram!

Baronessan sa...

Jo, det finns en förening. Jag ska kontakta dom någon dag när jag är full av ork. Nästa gång jag går till en läkare ska jag fråga om det är tillåtet med tortyr :) Jag utgår från att dom kommer att slingra sig.

Emileitha/Tarja sa...

Har du inte fått hjälp med Sifrol efter ett tag så ska dosen ökas..
Jag har då inte fått så värst hjälp av doktorer, tar sånt jag blivit beroende av.. vad gör det när jag klarar av vardagen någorlunda .
Läs på föreningens hemsida, de har bra info. Har fått fler läkare att läsa den.. så de vet lite om detta jäkla krypande.. Hoppas det ordnar sig