onsdag 30 oktober 2013

Formatera hårddisken

Jag känner att det är hög tid för en diskrensning. Eller varför inte en fullständig formatering av hårddisken. Möjligen har processorn börjat lägga av. Detta i min kroppsliga del som kallas hjärna alltså. Det är fullständigt knökfullt och det går inte att få in något mer. Det liksom rinner in genom öron och ögon och sen förmodligen rakt ner i WC-stolen. Eller jag vet inte, men det är inget som fastnar längre. Flera gånger har jag märkt att jag tappat stora sjok av information/upplevelser. Ja, även i helt nyktert tillstånd alltså! Det är otroligt frustrerande. Emellanåt skyller jag det på mitt pillertestande, men nu har jag ju lagt ner pillrandet så det finns inte mycket att skylla på. Inte mer än sömnbrist då, men det kan ju ha en bidragande orsak.
Som sagt, få in något nytt är segt, men nu och då poppar det upp någon gammal skit från anno dazumal. Oftast något irriterande eller pinsamt, eller så är det någon text till någon slagdänga från 70-talet som ligger och nöter och det är fullständigt omöjligt att få detta att försvinna ut ur systemet.
Vad är meningen med detta? Varför har min hjärna haft så lätt för att samla på sig låttexter, men inte kunnat memorera floder i Sverige eller kungliga årtal? (Förresten har matematikprocessorn aldrig varit installerad i den här hjärnan). Varför har vissa människor så lätt för att bara suga i sig information som sen fastnar, medan andra (jag) läser samma sida tre gånger utan att det går in. Det kan till och med vara så att fjärde gången känner jag fortfarande inte ens igen texten.
Fast många gånger har det förstås varit för att det inte varit tillräckligt intressant. Jag har ju trots allt kunnat lära mig ett och annat. Men nu är det nog slut med det. Åldern tar ut sin rätt och jag ska nu sitta i en gungstol och sticka. (Om jag nu kommer ihåg hur man gör).
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

Himmelstäppan på smultronbacken sa...

Du, det kanske är dags för lite yoga trots allt;) Skämt åsido, jag känner igen mig i din berättelse. Hjärnan verkar inte funka som förr! Fast det är nog kraven man ställer på sig själv som är den största boven här. Jag tröstar mig med att jag kan och vet en massa saker och är good enough som jag är. Det finns ju för fan folk som inte ens kan sticka;)

Emileitha/Tarja sa...

Helt rätt, stämmer på mig med..inte mycket som fastnar nu mera.
Helt underbar kaktus du har

Himmelstäppan på smultronbacken sa...

Dessutom tycker jag att du har väldigt mycket innanför pannbenet, mycket klokt har jag läst i denna blogg! Du har ju också modet och kraften att stå upp för det du tycker, det är inte alla som har det...Ibland må man vila och hämta ny kraft, så "striden" kan fortsätta;)
Kvällskram till dig

Baronessan sa...

Ha, ha, du har så rätt. Jag känner inte heller att jag behöver fylla på så mycket mer, men man tycker ändå att det är liiiite jobbigt att glömma så mycket som man gör.

Baronessan sa...

Tack kära du! :)

Baronessan sa...

Ja, visst är det vila jag behöver :D Fast alla säger att det är motion och träning som fattas. Låter jobbigt tycker jag ;)

Artlover sa...

Skaffa mer RAM-minne vet ja:-)

Baronessan sa...

Ha, ha, ligger i lådan, men hur får man in det? ;)