söndag 8 december 2013

Grönt säger hjärnan, även om det inte finns

Jag har klippt till tyg till en klänning. Nu ska jag bara samla ihop mig för att sätta nålen i det hela också. Det är med skräckblandad förtjusning man ger sig på detta skapande, eftersom jag ju aldrig blir nöjd. Det blir liksom aldrig riktigt som jag tänkt mig. Det kan ju ha att göra med att jag sällan håller mig till beskrivningarna heller utan ska sväva ut i tusen varianter innan jag bestämt mig. Om jag någonsin bestämmer mig.
Kan man öva upp sådant? Att bestämma sig menar jag. Jag är en velpotta av stora mått. Ungefär som den här gamla sketchen med Tage/Gösta. Det blir ju i och för sig rätt billigt när jag ska handla. Antingen är det inget som duger eller så kan jag inte bestämma mig.
Det största felet när jag ska handla är nog att jag redan tänkt ut vad jag vill ha, innan jag kommer till affärerna. Det är klart att det som jag tänkt mig inte finns. Nu pratar vi inte mataffärer alltså, utan kläder, skor eller inredning. Min hjärna är sällan eller aldrig kompatibel med "modernt". Särskilt inte när det gäller färgsättningar. Får min hjärna för sig att grönt är det enda den kan tänka sig, så vet jag ju redan innan att jag kommer att få leta ihjäl mig efter något i grönt.
Jag har därför just kommit fram till att jag håller på att bli en s.k. excentrisk tant. En sån som skiter i vad som är modernt eller inne. Men det är ju inte så helt lätt att lyckas vara udda, för i butikerna är det ju ett och samma snitt som gäller. Och allt är doppat i samma färgbytta som årets modevetare bestämt.
Men kanske är det hit jag är på väg:
Men än så länge är jag sparsam med färgerna. Dock väntar jag spänt på den där åldern när rosa-röd-orange-kombon sätter in. Den kommer någon gång i högre ålder tycker jag mig märka, men jag vet inte riktigt när. Om det har att göra med att man börjar återgå till barndomen, eller om man så smått blir färgblind ska jag låta vara osagt. Intressant kommer det att bli hur som helst. Undrar om jag inte ska börja röka cigarr då också.
Jag råkade ramla in på en sida som säljer kläder för "mogna kvinnor". Gissa vilken ålder det var på kvinnorna inuti plaggen? Javisst, typ 20! Men okej, att vara mogen är ju relativt.

 Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

margaretawarenius sa...

där ser man - en till som inte kan hålla sig till beskrivningen! mw

Emileitha/Tarja sa...

Jag kan inte hålla mig till beskrivningen.. ändrar lite här o var.. sällan helt nöjd.
Jag skulle vilja våga vara som tanten i fotot.. är en liten bit ännu.. men det är på gång absolut. Ha så kul med småttingarna