torsdag 16 januari 2014

Tji bokhylla

Jag var på Ikea i Uppsala häromdagen. Jaha, tänker ni, vad är det med det då? Det är ju fullt av folk där hela tiden. Jo, det är det att jag inte gillar Ikea. Jag åker inte gärna dit. Då undrar ni säkert varför, eftersom var och varannan människa i det här landet är lyriska över detta varuhus. Jo, för av c:a 10.000 artiklar så är just det jag ska ha SLUT!!!
Det händer mig vareviga gång. Just i Uppsala. Det ligger liksom närmast. Nu tänker jag inte åka dit någon mer gång! Vi skulle ha ett överskåp av köksvariant och dessutom kolla på en liten bokhylla. Den bokhyllan jag funderade på hade jag sett tidigare och nu skulle jag slå till. HA! Hyllplatsen var lika tom som en kaffekopp efter fikat!
Jag hade strax innan träffat ett par vänner på detta varuhus. Den kvinnliga vännen E berättade att hennes man avskydde Ikea och gick omkring och muttrade hela tiden om hur dåligt allting var. Det var inte utan att jag kände igen mig. Jag sa då till E att om jag bestämmer mig för någon möbel så är den alltid slut här. "Så om du hör någon vråla här inne snart - då är det jag".
Nu vrålade jag inte. Jag liksom bara konstaterade att jaha... vad var det jag sa! Hyllorna runtomkring var fyllda till brädden med kartonger, men i mitt fack var det som sagt TOMT! Alltså av tiotusen artiklar väljer jag den som är SLUT! Något överskåp blev det inte heller för djupet stämde inte. Sånt ska dom ju ändra på hela tiden; djup, höjd, bredd. Allt för att folk inte ska kunna komplettera gammalt utan köpa nytt istället.
Nu får jag istället tänka mig att jag förmodligen inte behöver den där bokhyllan. I alla fall inte just nu. Men däremot hade jag behövt det där skåpet!
Men man ska väl inte gnälla på Ikea. Grejen är ju ändå att det finns ett lager av varor som du faktiskt kan ta med dig hem direkt. (Utom det jag väljer som alltid är SLUT!) Handlar du en möbel på andra ställen så är oftast leveranstiden flera veckor. Sen har dom ju en hel del annat krafs för billig peng, som man inte behöver, men gärna tar med hem.

 Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 kommentar:

Shirouz sa...

Jag gillar inte Ikea, möblerna har jag inget emot, men varuhusen...Jag kan för mitt liv inte begripa vad som är lustfyllt med dem, pilar i golven som om man vore ett får och låga tak och för mig är upplevelsen av ikea ungefär som att knalla in i en ikeakartong. Å andra sidan har jag aldrig tyckt om shopping, såvida det inte gäller böcker eller secondhands, då njuter jag :)