torsdag 27 februari 2014

Pantertanten tråcklar vidare

Men vad fan är det med människan som aldrig skriver... kanske ni undrar. Jag undrar själv ibland, men just nu har jag fått fart på symaskinen och då är det bara den som gäller. Jag har nu två kjolar och en barnjacka på gång samtidigt. Det blev så eftersom jag har haft en del tyger liggandes i några jävla massa år.
Jag började med kjolarna för det var ju som enklast och för att jag behövde kjolar, men sen blev det uppehåll eftersom de 25 blixtlås jag hade hemma inte passade. Så klart!
Så då hittade jag på att sy en jacka/kappa till Marsipanrosen av ett par stuvbitar, som jag köpte då förut, när jag trodde att jag skulle ha användning för dom. Vilket jag alltså inte hade. Förrän nu. Men sen tog det stopp ändå för jag skulle ju ha knappar till jackan. Vet ni hur många knappar jag har? Så här många:
Och ändå fler på andra ställen. (Sorterade i färg trallalla!) Tror ni att någon passade? Nähää då! Jag försökte och försökte, men sen åkte jag till syaffären och köpte några. När jag blir ännu äldre än vad jag är nu, så ska jag sortera alla mina knappar i storleksordning och sort också.

 Nå... köpa knapp var det ja, men det hjälpte ju inte heller, för sen hade jag inte tråd som passade!!! Och hur många trådrullar har jag? Jo, så här många ungefär:
Ingen är vinröd, vilket är färgen jag tränger. (Ser ni - färgsorterat även här! Jag är fanimej lite som Robert Gustavsson) Det fungerade att sy själva jackan med en tråd i en brun nyan, men det är liksom lite speciellt med knapphålen. Så kom jag på att jag hade ju fler trådar i ett gammalt syskrin. Det här:
Men dom var ju lika o-vinröda dom. (Oups... ingen färgordning. Det måste ändras på!) Dessutom slutade knapphålshjulet på symaskinen att fungera. Tackar! Övervägde en kort stund om jag skulle ta och använda mig av tryckknappar istället, men jag tror jag sover på saken. (Sa hon som inte får sova!)
Nåja, imorgon är en annan dag och då kanske symaskinen har vilat färdigt och vill göra knapphål igen. Hoppas kan man ju alltid. Men först måste alltså tråd inhandlas.

 Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

8 kommentarer:

Bitten sa...

Oj, där fattas inte mycket annars. Jag hatar att sy så jag har bara en liten låda med alla syattiraljer i. Ibland måste jag ju sy i en knapp ...

Tantaluran sa...

Men HJÄLP vilken fin ordning du har på allt!!

Baronessan sa...

Bitten: Ja, det finns en hel del. Både sånt som är bra att ha och sånt som jag bara samlar på. Tur att man har plats :)

Baronessan sa...

Tantaluran: Ja, jag säger ju det. Ordning och reda ska det vara i livets kaos :)

Snigel sa...

Oj så mycket grejer och oj så välordnat du har det!

Du är så duktig som kan sy kläder så det liknar något! Jag kanske skulle få till ett kuddfodral. Kanske.

Jag har en liten plastburk med det absolut nödvändigaste (sy-, knapp- och säkerhetsnålar, några trådrullar, en sprättare) men med tummen mitt i handen blir det inga stora utsvävningar i syvärlden för mig. En och annan knapp har jag nog sytt fast i mina dar, men det är länge sedan.

Emileitha/Tarja sa...

Jösses, vilken ordning du har.
Just så är det, massor med knappar o annat men ändå inget som passar.
Så duktigt du håller på i gång symaskinen.. måste vara vårkänslor kanske..

Baronessan sa...

Snigel: Som sagt... det finns ju tryckknappar ;)

Baronessan sa...

Tarja: Jag har sån oordning i min skalle så jag måste ha ordning omkring mig istället :D
Kan vara vårkänslorna. Eller så var det bara så att när jag väl satte mig vid maskinen så gick det bra och då fortsatte jag. Går man på pumpen när man börjar så stänger jag dörren och sen dröjer det innan jag går in igen. Men just nu funkar det. Fast det var ju det där med knapphålen förstås...