fredag 14 mars 2014

Fläckar och vårskrik

Då är det dags för att karva sta´ i ansiktet igen då. Har haft en röd fläck på kinden i ett antal år. Jag har väntat och väntat på att den ska försvinna, för sån är jag. Jag väntar hellre än går till läkare. Men eftersom den växt och troget stannat kvar, så fick farbror doktorn titta på den igår.
Det började som vanligt att jag skulle gå till "öppen mottagning" och där vänta i c:a en timme. Förhoppningen om att den klassiska musiken i väntrummet skulle vara ett minne blott grusades snabbt. Jag kände redan efter en kvart, att om dom spelade en enda jävla wienervals till, så skulle jag gå bärsärkagång. Jag var tvungen att resa på mig och vanka runt i korridorerna. Sen satte jag mig igen och försökte koncentrera mig på en tidning. Efter 50 minuter var jag beredd att skita i alltihop och gå därifrån. Men jag bet ihop.

Jag har tagit bort en s.k. basaliom tidigare som satt på näsan och den här fläcken - kom jag fram till efter visst googlande - var också en sån, fast med annorlunda utseende. Det är ju kul när det varierar sig.
"Ja, det verkar vara en sån" meddelade läkaren. "Hur ser du ut för övrigt" sa han sen och for med händerna runt mitt ansikte och under luggen. "Rätt snygg tror jag" svarade jag med ett ironiskt leende i ena mungipan. Nähä, inte det. Fel typ. Helt humorbefriad fortsatte han att babbla på om basaliomet, att det fanns lite olika sorter och att vi kanske skulle ta ett prov. Han frågade också om jag solat mycket. Jag! Som håller mig i skuggan ständigt! Nog är det orättvist kan jag tycka, att jag ska få "solfläckar" som aldrig varit en solare utan levt efter mottot "blek men skön".
"Skär bort skiten" sa jag. Även denna kommentar passerade omärkt förbi. Han mumlade vidare om att man kunde frysa bort och skrapa bort, beroende på vilken sort det var. För att slippa ärr. (Ja, tänk om den här gamla kärringen skulle få ett ärr! Hujedamig!).
Sen satte han sig vid datorn och knappade lite, meddelade att jag skulle få en remiss till någonstans, för på den här vårdcentralen kunde man inget göra. Han tog inte ens ett prov. Han kanske inte vågade vara i samma rum som mig längre. Så nu får jag vänta och se vart jag ska få komma.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

14 kommentarer:

Anonym sa...

bättre förekomma än förkomma ett bra ordspråk tycker jag

margareta

Emileitha/Tarja sa...

Jag vill inte heller åka till doktor, hoppas det ordnar sig snart o du blir av med fläcken. et är lycka att ha såna söta barnbarn att krama på

Shirouz sa...

Vad träligt det är med folk som är helt humorbefriade, förresten vilket ord, befriade som om det är något bra, det har jag inte tänkt på förut... Hoppas det går bra med fläcken och så härligt det ser ut med Marsipanrosen som far fram som en vårvind. Härliga kort över huvud taget :)

Baronessan sa...

Margareta: Bättre förekomma än omkomma ;)

Baronessan sa...

Tarja: Barnbarnskramar går inte av för hackor! :D

Baronessan sa...

Shirouz: Du har så rätt. Humorlösa är ett bättre ord för dylikt folk.

Himmelstäppan på smultronbacken sa...

Jag förstår att det är speciella små människor eftersom dom har sådana vackra namn! Mindre roligt att behöva besöka vården. Ungefär som med tandläkaren. Tur ibland att dom finns men synd att dom behövs...

Blåst af Kuling sa...

Vilken jädra skitgubbe! Du borde ha sparkat honom på benet! ;-)

Baronessan sa...

Åsa: Mycket speciella :D
"Tur att dom finns men synd att dom behövs" så sant som det är sagt!

Baronessan sa...

Grevinnan Blåst: Jag skulle ha gjort det om han inte gömt sig bakom skrivbordet ;)

Anonym sa...

Visst är det trist med människor utan humor. Jag har varit med om det några gånger och känner alltid mig så dum, men får ändå stor lust att dra ett varv till bara för att testa och retas.
Jag väntar också alltid med de trista besöken så länge som möjligt. Kommer antagligen att bli min död en vacker dag.

Fru Venus sa...

Nu hoppas jag att du tagit prov och allt är bra, och var är du? Allt bra? Läkare utan humor bordecinte få licens. Kram <3

Baronessan sa...

Bosse: Man måste ju testa om folk har humor, eller hur!?
Om vi nu skulle dö lite tidigare än det var tänkt bara för att vi inte går till läkaren, så är det väl inget vi kommer att veta om i så fall. Såvida man inte tror på ett liv efter detta vilket inte jag gör.

Baronessan sa...

Fru Venus: Jag är ju här! Ska ta bort fulfläcken i slutet av månaden. Krampådigtillbaka!