lördag 12 april 2014

Dags att byta teleoperatör igen...?

Vid en missad inbetalning till Telia får jag (och 20.000 andra!) ett inkassokrav från Sergel. Påminnelse har inte skickats ut. Beloppet är på 268. Med inkasso ska jag betala 450. Det verkar som att den har blivit missad och beloppet betalas in den 2/4.
Den 8:e april  får jag en utbetalning från samma företag på 238 kr!!! Det är alltså ursprungsbeloppet (minus 30 kr i administrationsavgift!!!) Här ser ni den fullständigt solklara utbetalningsblanketten:
Efter letande på vår banksida upptäcker vi att det visst betalats in redan från början, fast en vecka för sent; den 7/3!!! Då förstår man att det kommer tillbaka pengar, eftersom det betalats dubbelt.

MEN... Samma dag (8:e) får jag dessutom ett nytt inkassokrav från Sergel gällande samma faktura! Nu på 182 kr! Specifikationen visar att ursprungsfakturan på 268 är betald, men inte inkassoavgiften. (Kravet är daterat 1:a april men det anländer den 8:e april. Här är det dock inte frågan om ett aprilskämt även om man kan tro det).

Fråga nr 1 är: varför man får en inkassobetalning den 25/3 på något som visserligen är inbetalt för sent, men den 7/3?
Fråga nr 2 är: varför man inte lägger på beloppet på kommande månads räkning?? Det här var en räkning för februari och räkningen för mars var ju betald i rätt tid!!

Sen kan man ju grubbla sig gråhårig(are) varför jag ska betala 30 kr för något dom gjort fel?!

Upptäcker sedan att det andra inkassokravet är skickat samma dag som det första inkassokravet skall betalas in! Vad vi förstår så är de 182 kronorna okej, för förseningen på en vecka. Men knappast två gånger. Men varför göra det enkelt när man kan krångla till det....???

Nu ska jag ringa till Sergel på måndag och försöka få rätt på det här. Vilket i min värld inte borde vara något problem, men jag skulle heller inte bli förvånad om jag blir hänvisad till Telia. Som sen kommer att hänvisa mig till Sergel, som sen kommer att... osv. osv.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Synnøve. sa...

Men vilket vansinne!
Vet inte vad man ska säga om sånt där......
Hoppas du får ordning på det.
Kram Synnöve.

Fru Venus sa...

Du läxade väl upp dom?

Baronessan sa...

Synne: Tokigt är det

Baronessan sa...

Fru Venus: Oups... glömde ringa