tisdag 1 april 2014

Gatlopp och Tropper

Jag är frustrerad. Detta inträffar oftast varje morgon när jag vaknar. Det är alltså drömmarna som gör mig sån. I natt drömde jag att jag var tillsammans med ett gäng människor. Vilka dom var har jag ingen aning om. Vi var möjligen på ett hotell, eller i ett hus. Jag vet inte riktigt, men såna är drömmar. Vad jag däremot vet är att vi skulle ha någon festlighet av något slag och jag skulle göra mig i ordning inför kvällen. Det var då det började. Jag hittade inte mina kläder! Sprang som en tok och letade i skåp och lådor och i väskor. Sen hittade jag några trasor någonstans. Kan ha varit någon annans, men nu var jag ju så stressad så jag brydde mig förmodligen inte. Här var det bara frågan om att få något på sig. När jag så i min klösande iver fått på mig några trasor och en person kommer in genom dörren, så tittar jag ner och ser att jag fått på mig någon sorts haremsdräkt. I rosa. Personen försvinner ut igen (förmodligen chockad av åsynen) och jag fortsätter att klösa bland trasorna fullkomligt upplöst av stress.
När man då vaknar efter denna pärs så känns det inte som att man har sovit, utan sprungit gatlopp. Alltså, när man väl får sova, så ska man flänga som en tok genom drömmarna. Varför kan jag inte bara drömma att jag ligger i en hängmatta på Maldiverna? Varför kan jag inte drömma om stilla vågskvalp runt en roddbåt? Just nu läser jag ju inte ens någon deckare så det är ju inte boken som triggar igång. Det kanske är dom där pillren jag käkar för mina "restless legs". Dom får benen att hålla sig stilla, men gör att jag springer som en tok i drömmarna istället.
Apropå bok förresten, så köpte jag några böcker på bokrea. Slet åt mig ett par böcker som INTE var deckare. Jag måste ju försöka ta mig ur dessa mord/styckning/misshandels-berättelser. Jag går omkring och misstänker varenda människa för att vara psykopat. Men dom är ju så spännande (böckerna! Inte psykopaterna).
Nu blev det så att jag fick tag i en bok som kostade hela 19 kronor!!! Jag tänkte att går den inte att läsa så kan vi elda med den. Den har ju inte direkt kostat något. Och nu är jag så inne i boken så jag vill inte att den ska ta slut! Boken heter: "Boken om Joe" och författare är Jonathan Tropper. Syns här till vänster och ligger även till vänster i sängen hos mig (boken alltså). Gubbe till höger och Gösta (katt) i fotänden. Det är lite trångt emellanåt.
Undrar vad författaren tycker om att boken säljs för 19 kronor? Men å andra sidan är det ju troligt att jag köper ännu en bok av honom och då för några kronor mer. Sen är ju den här boken från 2004 och får väl anses som lastgammal antar jag. Glad vår på er!
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Fru Venus sa...

Känner igen drömmarna, fast mina är inte stressade, bara galna.
Vad är så speciellt med boken?

Anonym sa...

usch ja - önskar jag var den bästa i Lets Dance - men drömmen vill alltid annorlunda!

Rekordbillig var boken Av louse Bromfiels När regnet kom och Natt i Bombay - 2kr styck visserligen från 70-talet - men ack en så spännande värld margareta

Baronessan sa...

Fru Venus: Boken är av den kalibern att den får mig att vilja läsa, läsa och läsa mer. Jag fnissar, gråter och våndas. Då är det en bra bok!

Baronessan sa...

Margareta: Du måste ställa upp först i Let´s dance innan du kan vinna ;)
Tack för boktipsen! Jag bryr mig inte hur gamla böcker är. Bara dom är bra!

Shirouz sa...

Det är ju inte utan att man undrar hur hjärnan är skapt egentligen med alla drömmar man har, det är bra skönt då att vakna efter sådana pärser, som någon klok man sade :)

Baronessan sa...

Shirouz: Bra sagt! Kan det vara Bukowski? :)