fredag 25 april 2014

Vilken figurtyp är du?

Har läst lite i böckerna "För oss kvinnor" från 1959 igen och inser att jag - efter att ha gått ner åtta kilo - fortfarande är en bra bit ifrån 50-talsidealet. Jag är till och med för tjock om halsen för att passa in på någon av dessa, men liten och fyllig ligger väl närmast om man bortser från längden eftersom jag är 167.
Visste ni att man kunde ha för tjock hals? Och om man har det, vad gör man då åt det?
Här nedan kan ni se det ideala i tabellform. Jag som trodde att det var inne att vara lite rund på 50-talet. Ni ser vikten va? Jag som alltså är 167 ska väga 59 kr som högst!!! Den vikten kan jag möjligen ha haft när jag gick i grundskolan, för jag kan inte minnas den.
Nåja, nu är det ju 80 cm runt midjan som gäller för att inte vara för rund. Och detta av hälsoskäl. Där ligger jag under i alla fall så det var ju bra.

I samma bok läser jag även avsnittet "I telefonen":
Telefonen torde vara en av mänsklighetens mest missbrukade uppfinningar. I stället för att använda den till korta meddelanden, som tanken är, har den för många blivit ett surrogat för sällskapsliv och personlig samvaro. Detta är begripligt i fråga om sjukliga eller ensamma personer, för vilka telefonen kanske är den enda kontakten med yttervärlden. Men att tala halvtimmesvis i telefon med personer, som man kanske ska träffa en timme senare, eller att använda mr Bells uppfinning som forum för scener och personliga uppgörelser är ett oskick."
Efter detta står det en massa upplysande om vad som är vett och etikett när man svarar eller ringer. Därefter kommer: "Undvik att ringa under TT-tid eller annat radioprogram som kan intressera en motpart." Det är andra tider nu, kan man säga! Och så mycket vett och etikett syns inte till.

Dessa böcker i tre band har jag fyndat på någon loppis. Jag läser den med höjda ögonbryn och undrar om det var någon som läste dessa böcker när det begav sig. Förhoppningsvis inte, för dom är proppfyllda av dumheter.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

12 kommentarer:

Tantaluran sa...

"Lång och fyllig" "76 i midjemmått"????????

Nä, min kropp var nog inte uppfunnen på den tiden.

Fru Venus sa...

He he, jag är ett äpple, ett 161 cm högt äpple dom ska väga 54 kg?? 54!? Det väger mina armar....

Baronessan sa...

Tantaluran: Mysko, eller hur?

Baronessan sa...

Fru Venus: Ja, du ser. Den som skrev det här måste ha varit full :)

Himmelstäppan på smultronbacken sa...

Jag var tvungen att provmäta mig; inte jag som stått modell helt klart...Kul formuleringar gällande bruket av telefon! Kan undra hur motsvarande skulle kunna lyda idag?!
Trevlig helg! Åsa

Jenny sa...

Jag tror att den som skrev det var en man.

Baronessan sa...

Åsa: Visst kan man undra :)

Baronessan sa...

Jenny: En hel hoper både manliga och kvinnliga medarbetare har sagt sitt enligt försättsblad. Dessutom olika konsulter där med. dr. Gösta Häggqvist står för "kroppens byggnad".

Såg nu att Bokbörsen säljer banden för 700:- !!!!! Slå till vetja! :D

Emileitha/Tarja sa...

Men vilket svammel i den boken.. Borde kanske kolla om något stämde

Baronessan sa...

Tarja: Och det här var ändå inte det värsta!

Blåklinten sa...

Hi hi hi, jo det var intressant. Jag är en medel då. Tyckte bäst att det stämde in på mig. Fast jag är mindre upptill än nertill, men det är väl det vi kallar päron.
Tack för din kommentar hos mig, jo jag känner att det får räcka nu.
Märkligt att du inte hittade mig på Instagram prova med monica_s_65
Ha det gott!

Baronessan sa...

Monica: Men grattis! Då är du en idealtyp alltså :D Visserligen gällande 50-talet, men ändå.
Ja, nu har jag addat dig på instagram, men det är något med understrecken som inte funkade riktigt när jag skulle skriva till dig.