måndag 19 maj 2014

Gammalt och nött, en fröjd för oss!

Vilken härlig helg det har varit! Lördagen med full sol och trädgårdspyssel. Söndagen på auktion! Vi var verkligen inte ensamma på plats och en hel del uppköpare var där.
Här en tjusig våg från anno dazumal. Den vet jag inte hur mycket dom fick för men jag var heller inte intresserad. Men kanske kunde man ha haft den i trädgården med blommor på.
Däremot dreglade jag lite över dessa två möbler, men förstod redan från börja att det skulle bli för dyrt. Det lilla skåpet gick för tvåtusen och pinnsoffan gick på tvåtusensjuhundra!
Här några udda koppar som jag inte heller vet priset på. Någon dansk historia.
Den här hade jag gärna tagit med mig hem. En Rörstrand som jag också visste skulle bli allt för dyr. Så fin!
Mattor såldes i parti och minut. Vi köpte med oss några, men inte den här.
En riktig gårdsauktion var det och även huset skulle säljas. Slå till vet ja! Finns i Skoby, Alunda.
Det blev en hel del blandat med hem, eftersom dom la på saker i kartonger vartefter som det inte blev sålt. Dom här sakerna kommer att behållas. Syskrinet är fyllt med sysaker och går till samlingen. Gubbe blev nöjd över ett skohorn som inte kan gå av!
Den här trädgårdsgruppen trodde vi inte att vi skulle få. Den fastnade vi för direkt och den blev kanske lite väl dyr. Men ändå inte om man jämför med att köpa nytt. Dessutom är dom udda och det gillar vi! Speciellt färgen är udda. Jag hade nog inte kommit på den färgkombinationen, men dom får vara som dom är så får vi se om vi ska måla om till nästa år.

Dockvagnen slängdes ihop med en massa prylar i kartong och den ville vi ha. Så söt och jag har ännu inte bestämt mig för om barnbarnen ska få leka med den eller om jag kanske ska ha blommor i den.
Ännu ett instrument till prydnad blev inköpt till Gubbes stora förtjusning. Illa medgånget, men det gör inget när den bara ska tittas på.
Ännu en sak som jag spanade in och inte trodde att jag skulle få. Jag har letat efter solur men inte hittat. Nu har vi ett! Frågan är nu vart vi ska ställa det så inte barnbarnen gör sig illa på den. Det spelar ju inte så stor roll var den står, eftersom den bara är en prydnad.
Det blev ju en del skräp från de fyllda lådorna som bara var sopor, och resten som vi inte har användning för, kommer att vandra vidare till Återbruket.
Vi kände oss extremt nöjda med dagen och med fynden. Nu ser vi fram emot nästa auktion!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Shirouz sa...

Wow! Det är nog sant fortfarande att priserna är högre däruppe, en sådan där pinnsoffa har jag sett till salu för en spottstyver härnere. Auktioner är kul :)

Baronessan sa...

Shirouz: Ja, å då ska du veta att det var en uppköpare som ropade in den och han lägger på en saftig summa ovanpå det redan höga priset i butiken! #jagborförnärastockholm

lilah sa...

Det är härligt med gamla grejor. Men ska du inte ställa soluret så det visar rätt tid också?

Baronessan sa...

Den står rätt nu, fast vi ska nog flytta den igen. Tror inte att jag kommer att kolla tiden på den ändå ;)