torsdag 8 maj 2014

Helvetesvärk

Ibland verkar det som att det finns en mening med sånt som händer. Som när planerade resor inte blir av till exempel. Så blev det för oss och nu har Gubbe fått njursten. Plötsligt, från att inte ha känt något alls fick han svåra magplågor som han gick med i veckor innan han kom iväg till läkaren. Sen fick han vänta på provsvar på blod- och skitprov som ett par veckor senare inte visade något. Efter det väntan igen för skiktröntgen där en sten på 12x5 mm uppenbarade sig. Alltså inte ens grus, utan en stor sten!
Remisser skickades iväg och väntetid inföll. Efter två veckor fick han anfall så vi fick åka till akuten. Där var läkaren tveksam till att det var njursten för enligt alla påvisade symptom så var det gallan istället! Mer än förvirrade fick vi åka hem efter några timmar för att komma tillbaka till ultraljud dagen efter.
Ultraljudet konstaterade det vi redan visste. Njursten. Varpå läkaren till slut meddelade att hon skulle skicka iväg remisser även hon! Vi påpekade att detta redan var gjort, men hon/dom kunde inget göra mer än att skriva ut värktabletter.
Gubbe ringer till den första läkaren och frågar om remissen och förklarar läget. Läkaren säger att: "vi har skickat remissen till Danderyd. Du får ringa dit". Han ringer dit och dom säger att kön är lång och han kan möjligen sättas upp på avbokningslista.
Nästa dag kom äntligen remissvaret: "Du står på väntelista. Din beräknade tid är ca 3 månader" !!!!! Snacka om att bli nerkörd i stövelskaften. Vi har nu googlat runt för att se vad andra skriver och det verkar ganska hopplöst. Så nu går han här (och på jobbet) dubbelvikt som en 100-åring.
Någon som vet någon privat instans man kan testa? Undrar om KomVux har någon kurs i kirurgi som man kan gå...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

oh my dear, kan man inte bara åka till Sohia-hemmet? margareta

Himmelstäppan på smultronbacken sa...

Herregud, vilken fruktansvärd situation, det låter inte klokt!
Stackars karl, hoppas det ordnar sig
med det snaraste, vore omänskligt annars!
Kram till dig och gubbe / Åsa

Baronessan sa...

Margareta: Det kan man säkert, men dom lär ju inte ha någon tid :( Det finns tydligen inte nog med urologer i det här landet.

Baronessan sa...

Åsa: Ja, det är inte så kul just nu. Jag försöker få honom att tjata, för annars kommer han nog längst bak i kön. Kram

lilah sa...

Detta låter absolut helt vansinnigt! Tycker du borde kontakta Kalla fakta om det här. Minst! Anmälas nånstans ska det ju absolut göras!

Baronessan sa...

Lilah: Ja, fan vet om det inte är så man får göra. Vansinnigt är det!