onsdag 21 maj 2014

Rapport från sjukstugan

Den långa väntetiden på Gubbes njurstenssprängning blev hastigt förkortad och plötsligt fick han tid sådär direkt! Så i måndags körde vi in till sprängaren. Allt gick bra och jag fick åka hem med en lätt drogad Gubbe. Han frågade läkaren om stenarna inte skulle fastna och fick svaret att "det händer ytterst sällan".
Dagen efter var det min tur att åka och beskära mitt ansikte från det dumma basaliomet. Gubbe, som skulle ha kört mig, fick ännu en njurstensattack och jag fick åka in själv. Dom bedövade, karvade, sydde och tejpade ihop mig utan några problem.
Gubbe å sin sida fick åka ambulans till akuten. Nu hade sprängstenarna gett sig iväg tydligen. Han blev inlagd och smärtstillad och blev kvar över natten.
Idag åkte jag in till honom och hittade en kall, blek Gubbe i sängen. Det hade varit en helvetisk natt och när jag kom var det dags för en ny dos smärtstillande. Efterhand blev det bestämt för operation. Så nu har han fått ett rör inopererat. Jag (och han) trodde att dom skulle operera bort stenarna, men så gör man tydligen inte. Röret är bara en tillfällig passage mellan njurar och urinblåsa, eftersom stenarna proppat igen den naturliga vägen. Han råkade alltså ut för det som händer ytterst sällan!
Imorgon får han komma hem igen och på måndag väntar en ny sprängning. Sen... när stenarna väl försvunnit (vilket förhoppningsvis händer ganska snart!!!!) så ska han operera bort röret igen.

Undrar om han vill ha bönor till middag när han kommer hem?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Fru Venus sa...

Men vilken soppa! Och såpa. Sta5xkars gubbe....kram till er båda ♡

lilah sa...

Man kan inte låta bli att undra vari vinsten ligger, att INTE operera bort stenarna med en gång, istället för sjuttielva andra operationer och behandlingar?? Talade de om det? Eller är det bara så att de gillar att plågas?

Baronessan sa...

Dom vill ju bara inte operera om dom kan slippa. Det är så här dom brukar göra och då gör dom så. Tror inte att Gubbe ifrågasatte så mycket heller :)