torsdag 8 maj 2014

Telefoni trallallallaaaaa...

Jag har fel på telefonerna. Igen! Fortfarande! Nu har hemtelefonen (trådlös) börjat smälla när man pratar i den (förutom att den tidigare knappt haft mottagning och stängt av sig stupikvarten) så då försökte jag mig på att stänga av, sätta på, byta nät. Då säger den att det inte finns något simkort!!! Jag stänger av basen, tar ur kortet, sätter i kortet. Samma fel! Går endast att ringa nödsamtal.
Mobiltelefonen fungerar bara utomhus så den kan jag inte ringa på. Försöker med chatten hos Telia. Går in på "mobil telefoni". Skriver in min fråga och får svaret att jag ska vända mig till "fast telefoni". Okej, går tillbaka, skriver samma fråga till "fast telefoni" och får svaret att jag ska vända mig till.... ja, gissa?   "mobil telefoni"!!!
Det går bra nu - eller hur?! Skriver då att jag just blivit hänvisad till "fast telefoni" från "mobil telefoni". Då ber dom mig vänta och jag väntar... och väntar... och väntar... och så får jag svaret att det går inte att svara på via chatten, utan jag ska ringa ett telefonnummer! Ja, men det går ju så himla bra när INGEN TELEFON FUNGERAR!!!

Jag avslutar chatten och därefter kommer jag på att vi inte har Telia utan Tele2!!!! Dumskalle i kvadrat!!! Ja, när det trasslar sig med tekniken hela tiden så trasslar det till sig i skallen också. Grymt sa grisen.

.... då drar jag igång chatten till Tele2 istället. Men det är samma där. Dom vill ta det via telefon och ringa upp mig. Går ju inte! Jag får vänta tills Gubbe kommer hem med sin fungerande mobil. Det är nog läge att stänga ner den där linjen totalt nu. Det är ju ändå mest säljare/insamlare som ringer. Men då måste jag först ha en fungerande mobil!

Om ni ser att det brinner här så är det bara jag som försöker skicka röksignaler eller så är det ur mina öron.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

Renée sa...

Ja du... Jag har haft liknande strul med mina telefoner, dator och tv-apparater... Allt går på samma raoter (hur det nu stavas?) men tack och lov har jag en mobil jag har kunnat ringa på. Hux flux så vart problemet borta (peppar peppar). Jag säger bara "Lycka till!!!"

Emileitha/Tarja sa...

jösses så jobbigt det låter, hoppas det ordnar sig

Baronessan sa...

Renée: Tack! Det kan behövas :)

Baronessan sa...

Tarja: Skitjobbigt! Jag har inte kommit någon vart än, men jag ska ta tag i det någon dag när jag är på ett jävla humör :D

lilah sa...

Men herregud! Man vill liksom var med här i den där vansinniga chatten! När de vill ringa upp, skriver du inte då att DU INTE KAN DET FÖR ATT TELEFONEN ÄR SÖNDER?? Jag menar, eftersom de tydligen har svåra problem med intellektet. Eller vad svarar de då???

Snacka om vad många energitjuvar det finns! Det borde vara skadeståndsberättigande.

Baronessan sa...

Lilah: Jo, jag skrev det, att jag inte hade någon telefon. Att jag får väl försöka ringa när jag får tag i en och dom svarade: ja, gör det!!!
Men nu har jag skickat ett mail till en person som hörde av sig från Tele2 förra gången jag skrev om mina problem här. Men än har jag inte hört något. Suck! Man får väl ta och tota ihop ett gammaldags brev och skicka till högre instans.