onsdag 25 juni 2014

Blomsterängar och fläder

Frazze och jag tog en vända till ödetorpet Paris. Han ser minsann inte munter ut på bilden, men det beror på att han inte gillar att bli fotograferad. Promenader däremot gillas skarpt!
Ödetorpet stod kvar och en vacker nyponros förgyllde en av ladorna.
Är inte nyponrosor bland det vackraste man kan se? I år verkar dom blomma mer än någonsin också. Hoppas bara att det inte betyder att det blir mycket frukt och hård vinter också. Jag har minsann sett att rönnen brakat på med blommor i år också.
Men här har vi den egentliga anledningen till att jag gick hit. Flädern blommar! Den har, liksom ödetorpet, sett sina bästa dagar, men nog räcker det till saft åt mig.
Trädgården med knähögt gräs och vilda blommor visade upp några fina besökare. De två första är okända för mig, men den sista är en blåvinge.
Här smyger en tiger.
Ängen hemmavid bjöd på massor av blomster. Bland annat växer här mängder av prästkragar i år. Inte vet jag om dom är goda, men den här ängen brukar slås till foder.
En riktig sommarbukett fick jag ihop också. Jag är ganska dålig på att plocka buketter. Min mamma däremot gick fram som en skördetröska bland blommor och bär så den här påminner mig om henne.
Innehållet i vasen är Träjon, Smörblomma, Kråkvicker, Käringtand, Rödklöver, Vitmåra, Timotej, Prästkrage, Humleblomster samt ett gräs som jag inte lyckats identifiera. Vackert!

Nu ska här göras flädersaft! Jag ska bara plocka bort besökarna först.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

Bitten sa...

Vilka härliga bilder av svensk sommar!

Anonym sa...

grattis att oxå du kan uppskatta Fläderblommorna. själv gör jag oxå Fläderlikör som jag bjuder döttrarna på i september margareta

Carina sa...

Fantastiska bilder och en promenad som gör själen lugn .
Flädersaft är något jag alltid gjorde förr, men nu gör jag inget.

Baronessan sa...

Bitten: Tackar! :D

Baronessan sa...

Margareta: Fläderlikör låter himmelskt. Det ska jag prova om jag hittar några fler blommor!

Baronessan sa...

Carina: Första gången jag gör flädersaft! Men inte sista :D