torsdag 12 juni 2014

Reservdelar tack

Jag har varit hos ögonläkaren. Något har känts under vänstra ögonlocket väldigt länge och det har blivit värre. Jag hann inte mer än komma in i rummet hos ögonläkaren förrän han sa att jag hade torra ögon. När han frågade vad jag hade för problem så sa jag "jag har något skräp under ögonlocket" varpå han sa "det vet du inte".
"Nej, men det känns så" sa jag. "Det sitter till vänster i ögat". "Du kan inte känna var det sitter" svarade han då. Jag kunde lika gärna ha varit en hund hos veterinären, men han frågade ju. "Jag berättar bara hur det känns" sa jag.
Han kollade och lyste och efter mycket trasslande med en tops lyckades han till slut vända ögonlocket. Inget där. Hur han nu kunde se det på tre sekunder.
Han satte i en pappersremsa i ögonen för att se om jag producerade tillräckligt med tårvätska och det gjorde jag. Ändå blev kontentan av det hela att jag har torra ögon och ska använda mig av ögondroppar i en månad. Receptfria. Jag känner mig otroligt skeptisk, men jag kan bara hoppas bli av med obehaget.

Häromdagen var jag också till läkaren eftersom jag fått så ont i svanskotan. Jag slog i den någon gång i 8-årsåldern och nu kommer värken tillbaka. Troligen har det bildats artros enligt läkaren och jag fick åka till röntgen. Därifrån har jag ännu inte fått veta nåt. Men nu är man ju på döhalvan och ska lägga så mycket pengar som det bara går på olika mediciner.
Annars är det rörelse som gäller när man har artros. Det går väl bra när det gäller knän och höfter men när det sitter i svanskotan? Jag har otroligt svårt för att vifta på svansen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Shirouz sa...

Nämen nu har det väl varit mycket! Önskar god bättring till båda! Intressant fråga hur man rör på svanskotan, jag tänker sådana här gamla hulahooops-ringar man hade i den grå forntiden?

Baronessan sa...

Shirouz: Hulahop kunde jag inte ens klara av i min ungdom! Skulle nog vicka loss höftkulorna om jag försökte idag ;)

lilah sa...

Ha ha ha, köp en rockring vetja!
Skulle jag förresten behöva, så kanske midjan kom tillbaka?

Baronessan sa...

Lilah: Rockring - hulahoop är väl samma sak va? Jag fixar dom inte!