fredag 22 augusti 2014

Bilder i mängder...

blev det sensommar. Bara så där plötsligt efter den värmebölja som varit. Där fick vi för att vi gnällde över att det var lite kyligt i början av sommaren. Men... jag har inte klagat. Trots att jag nästan har smält.

Nu sitter jag och rensar bland alla mina bilder. Och fy tusan så mycket bilder det är! Var ska man göra av allihop och vilka ska man spara? Det är den ständiga frågan. Eftersom jag lägger upp bilder på Picasa så tyckte jag först att det räckte, men Picasa lever sitt eget liv emellanåt och jag är inte riktigt nöjd. Särskilt som jag inte automatiskt får dom till Picasa utan till Google+ vilket är en rörig och obekant hörna av världen.

Jag har försökt förstå mig på Google+ men lyckas inte riktigt. Eller orkar inte. Men varför ska man orka när det finns enklare platser att vara på? Dom ville så mycket men det blev inte bra. Enligt mitt tyckande alltså.

Nåja, bilderna sorteras nu HÅRT. Här slängs i mängder allt det där som inte är riktigt, riktigt bra. Fast en och annan usel bild blir ju kvar ändå beroende på vad den visar.
Dom bilder som jag är mest nöjd med (just nu) har jag nu lagt upp på en ny blogg. Där har jag snart fyllt upp min kvot och får sen betala om jag vill lägga upp över gränsen. Alltid ska man bli irriterad på nåt! Men man kan ju i och för sig starta upp nya bloggar via nya e-postadresser och komma undan på det viset. BaronessansBilder1, BaronessansBilder2 osv. Men förr eller senare så glömmer man vilka sidor man har och så har allt rört ihop sig igen. Jag kör så här så får vi se om jag ändrar mig längre fram.
Längre fram kan vara om en vecka eller om ett par timmar. Man vet aldrig. Jag är så ombytlig. Eller rättare sagt, jag blir så sällan nöjd med det jag gör.

Klicka på grodkungen här till höger om ni vill kolla sidan.

Nu utger jag mig inte för att vara något fotosnille. Jag fotar för mitt höga nöjes skull och vissa bilder har en kvalité som skulle få en fotograf att gråta. Men dom ligger där för att dom säger mig något.
Nu rotar jag igenom gamla bilder och lägger upp "bakåt". Så småningom kanske det kommer nya. Om jag får för mig att släppa datorn och ta mig ut med kameran vill säga.

Dom mänskliga varelserna är mestadels ur min stjärnfamilj och till er vill jag säga: ser nåt som ni inte vill ha med så får ni hojta till.

Nu kanske någon av er tänker: "varför sätter människan inte in sina bilder i ett fotoalbum som vi andra". Det har jag väl tänkt, men först måste jag sortera på detta viset innan jag kanske, möjligen någon gång i framtiden skriver ut och sätter dom i pärm. Men... när kollade man i en fotoalbum sist? I detta mobilfotograferandets tidevarv är det väl ingen som sparar bilderna för familjealbumet. Möjligen på en DVD.

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

men visst är det roligt med fotoalbum som barbarnen älskar att bläddra . Dessutom är ungarna nu så stora så allting lägs tillbaka på samma ställe i albumet.
du har ju hittat ett bra system för att få ordning på dina margareta

Synnøve. sa...

Och där försvann allt....
Rätt men ändå fel inlägg....
Det jag tänker på är hur du beskrev hur du för över bilder från kamera och mobil till datorn...
Eller är jag helt senil nu, kanske jag drömt, eller är det helt fel mail jag läst...
Jag skyller på åldern. Tar mig en hutt och njuter fredagskvällen.
Kram från nabolandet <3

Baronessan sa...

Synne: Har jag beskrivit det? Men var inte det om Picasa då? Jag stoppar i minneskortet i datorn och bums ligger dom där. Eller har vi diskuterat om film från filmkamera? Nä... jag är lika lost som du :D