lördag 9 augusti 2014

Stockholm Pride, Stockholm Music&Art

Vi tog oss en liten tur till hufvudstaden Stockholm förra helgen för att förlusta oss en stund. Stockholm Music&Art stod på agendan. Vägar var avstängda här och där, för det var även Stockholm Pride.
Söder, mitt bland människor, bilar och cyklar kom en katt springande. Jag fick nästan panik, men den verkade mest tycka att det var otäckt med hundarna som gick förbi.
väg till musikfesten hamnade vi mitt i Pridetåget. Underbart att vara där på plats!
Färgglatt var ordet för dagen och uppfinningsrikedomen stor.
Och många varierande personligheter, som dom här björnarna t.ex.
Vi slog oss ner vid strömkajen och fortsatte beskåda paraden som aldrig ville ta slut. Jag funderade lite på om kungen och Silvia stod i fönstren och tittade. För dom deltog väl inte i paraden?
Sen tog vi oss in till Stockholm Music&Art på Skeppsholmen.

Det första vi möttes av i konstform var denna husvagn. På skylten står det: Charlie Woolley Radio. Vad han visade i sin husvagn vet jag inte, för musiken som strömmade ut därifrån var öronbedövande och minst sagt underlig. Kanske var själva husvagnen med högtalaren själva konsten!?
En annan konstform som jag inte lyckades fota, var en naken kvinna som gick omkring i publikhavet endast iförd en integralhjälm! Jag såg henne inte först men Gubbe noterade henne direkt! Han har en jävla förmåga att verkligen glo på folk, så nästa vända hon kom förbi - då när jag såg henne - så nickade hon åt honom! (Och nej - han glor inte bara på kvinnor eller nakna! Det gäller alla människor. Själv ser jag mest mina fötter!)

Man kunde känna sig trygg på området! Här står dom och vaktar så ingen ska ta mig när jag sitter och dricker en öl.
Den artist vi först såg/hörde var Jenny Wilson. Jag fick en känsla av Annie-Lennox-goes-punk. Syntmusik på absolut högsta nivå. Hon la ner hela sin själ i uppträdandet även om musiken inte var i min smak. Tjejen till vänster var nog bara där som utfyllnad men trummisen var i full gång! Jag var tvungen att lämna platsen efter en stund för att vila öronen.
Sen kom en annan för mig okänd artist vid namn Anders Wendin. Här var det mer igenkänningspop av slaget Plura möter Lars Winnerbäck. Trevligt men inte tillräckligt för att jag ska minnas låtarna. Om man bortser från den sista som var en känd cover. Duktiga musiker annars.
Sen kom då kvällens höjdpunkt - Peter LeMarc. Sista turnén någonsin. Här hade jag placerat mig ganska bra framför scenen från början, men insåg att jag skulle få en släng av klaustrofobi när det fylldes på med folk, så jag lämnade platsen. Han hördes lika bra på avstånd även om han inte syntes så bra.
Mycket bra spelning (även om jag saknade min favoritmelodi) med fantastiska musiker.
Sen gick vi hem genom stan och i slottet lyste ett par lampor. Kanske satt Silvia där och stickade på någon liten babykofta.
Och natten sänkte sig efter ännu en vansinnigt varm dag...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Blåst af Kuling sa...

Häftiga bilder! Vilket härligt jippo!

Bloggsvar:
Vad kan det vara i layouten som stör? Kan man återställa inställningarna på något sätt?

Shirouz sa...

Låter som en fantastisk dag och kväll! Anders var (är?) känd som Moneybrother, han gjorde en (kanske fler?) skivor och den första tycker jag mycket om :)

Baronessan sa...

Grevinnan: Kul med jippon är det! :)

Baronessan sa...

Shirouz: Kommentaren ska ju godkännas först vet du, och jag är lite saktfärdig. Men nu så...
Fantastisk dag/kväll var det. Så det var Moneybrother jag såg!? Där ser man... har ingen koll på honom. Måste genast kolla upp :D