torsdag 23 oktober 2014

Städa, städa varje fredag...

Apropå dokusåpor och liknande TV-program så måste jag erkänna att jag tittar emellanåt på städtanterna Aggie och Kim i "How clean is your house". Det måste väl gå under kategorin reality-TV även om det nog inte är så helt "reality" där heller. Men ändå...
Man blir ju nästa chockad över hur en del har det hemma. Särskilt när det gäller kök och toaletter. Och då ska man veta att jag inte är någon pedant. Men när det kryper djur omkring i fettansamlingar på spisen, då kryper det också lite längs ryggraden på mig. Men obekymrad traskar folk omkring med baggar, ängrar, maskar och diverse andra kryp krälandes i lägenheterna.
Jag blir så fascinerad av hur dessa städtanter kör in sina välmanikyrerade naglar i de mest geggamojindränkta ugnarna eller nosar närgånget på sällan tvättade sängkläder. För att inte tala om hur dom utan starka medel bekämpar rost, kalk och åratal av ingrodd skit.
Man blir faktiskt lite påverkad och tittar lite oroligt på sina dammiga tavlor och sin katthårsfyllda soffa. Men bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete som någon sa och så släcker vi ner och tänder lite ljus. Jag tog iaf en promenad med dammsucken idag. Han (för det är en han) ville komma ut och äta lite. Jag tror han blev mätt.

Sen tog Frazze och jag en svamppromenad. Det gav inte så mycket på den korta turen, men lite fick jag ihop. Jag försöker lära Frazze att nosa upp svampen, men han är så motsträvig på den punkten. Han tycker det är roligare att spana och reta fåglar.
gräsmattan hemma hittade jag denna lilla vårblomma. Lite väl sen eller ovanligt tidig?
solen lysa på er och må kackerlackor och andra kryp hålla sig borta!

 Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

Himmelstäppan på smultronbacken sa...

Jag blir också helt ställd när det visas hur en del har det i sina hem. Hur står dom ut, det måste ju verkligen stinka! Ens eget framstår ju närmast kliniskt rent vid jämförelse. Fast nog finns det ofta en och annan matbit för min dammsugare också, skillnaden är väl att man faktiskt gör något åt det hela nu och då. Undrar om det blir roligare att städa om man skaffade sig såna där specialhandskar. Har du provat?
Önskar en skön morgondag och en trevlig helg! / Åsa

lilah sa...

Är det en engelsk serie alltså? Jag har bara sett den med de två svenska städtanterna, men de går inte av för hackor de heller, där de springer och tar odlingar ut folks kylskåp och lägger under mikroskopet.
Men är inte de där stackarna som övertalats att ställa upp i TV med sina svinstior till hem, att beteckna som sjuka på något sätt? En del? Jag menar de där som bara har en väldigt smal gång att ta sig fram på i sina bostäder, för resten av ytorna är belamrade med prylar och skit...

Apropå blommor, så var jag hemma hos en pensionär häromkvällen som stolt visade upp en vas på köksbordet, med fyra årstider i. En kamera låg bredvid, för han skulle ta kort på dem och visa sin hustru som ligger på palliativa enheten i X-berg.
Det var smörbollar (vår), rosor (sommar), höstaster (höst) och vintern ramlade precis ur mitt minne här... Det handlar nog om allergi mot det som ordet står för. Men det var bestämt något med vita blommor eller nåt.
Hur som helst så hade han odlat och plockat allt själv på tomten. Vi lever i en förunderlig värld. :-)

TantGlad sa...

Nämen så söt Frazze är. Mjaaauuu på dig.
Ja det finns många som har si eller så. Dom är duktiga dessa städtanter.

Ha nu en riktigt fin lördag fina du��
Kramkram.

Baronessan sa...

Åsa: Jag har svårt för att ha handskar på mig över huvud taget så, nej, jag har inte provat. Kanske ska göra det :D

Baronessan sa...

Lilah: Ja, det är en engelsk serie och är föregångare till den svenska. Men visst är det något sjukt när man låter det gå så långt. Dock tycks dom inte bli sjuka av all lort!
Smörbollar - hade han dom nu så här års? Måste vara rekord!

Baronessan sa...

Tant Glad: Jomen, söt är han den "lilla" lurvtussen! Kram!

Wille sa...

nog blir man förvånat -
ska vi få ett lort-sverige igen!

men värst är våra offentliga toaletter -

Polargrevinnan sa...

Jag har tittat på städtanterna någon gång. Man tror nästan att hemmet är arrangerat för hur kan man leva så.
Jag tittar alltid efter Frazze. Jag vill bli med katt.
Ha det bra.
Kram Viola

Baronessan sa...

Wille: Ja offentliga toaletter går man bara på när nöden är som allra störst!

Baronessan sa...

Viola: Jag kan inte tänka mig ett liv utan katt. Hoppas att din önskan blir uppfylld :D Kram!