måndag 10 november 2014

På galej

Jag har varit på Flashdance. Så bra! Man blir lycklig i varenda kroppsdel och till och med nästan tårögd. Sen kanske jag är ovanligt lättroad för det är ju allt för sällan som jag går på sådana tillställningar.
Men alltså Rennie Mirro och Carl Dyall är ju ett radarpar utan like. Såg dom på TV för någon vecka sedan i föreställningen om Sammy Davis Jr:s liv. Så jäkla bra!
Nu hade dom ju dessutom sällskap av en hoper skönsjungande och bensprattlande dansare. Och den där Linus Wahlgren - han är en riktig favorit i allt jag sett med honom. Hanna Lindblad som hade huvudrollen gjorde mycket bra ifrån sig även om rollkaraktären gjorts lite väl kaxig och gapig.

Innan detta ståhej var vi - jag och mina två döttrar - på restaurang. En fisk- och skaldjursrestaurang dessutom, där man kunde peka ut sin egen stackars hummer i ett akvarium om man nu hade hjärta till det. Det hade vi inte! Två av oss åt musslor och dessa skalförsedda läckerbitar serverades tillsammans med pommes frites och en skål majonnäs! En mycket märklig kombination måste jag säga. Kanske för att man ska bli ordentligt mätt!? Det kallas då för Moules Frites. Väldigt tjusigt. Här googlade jag lite och fick se att detta är en nordfransk och belgisk variant på fish & ships. En av oss tog "krispig fisk" vilket också visade sig vara just fish & ships.
Servitör/iserna var ju inte så där alldeles serviceminded. Dom var ju trevliga för all del, men dom nästan kastade fram maten på bordet och jag hade inte blivit förvånad om dom hade sagt: "här har ni". Men för all del, man kunde ju känna sig som hemma. Det var inte ens någon som kom och frågade om det smakade bra. Frågade bara vid avdukningen om vi var nöjda och det var vi ju.
Anledningen till detta frosseri var att yngsta dottern har fyllt 30 och vi brukar göra en sån här gemensam "utflykt" när något speciellt ska firas. Man är ju tacksam för att man får vara med.

Jag utgår nu ifrån att alla barn i detta land firat sina fäder idag med diverse fula slipsar. Det måste ju vara vanligt med tanke på hur många fula slipsar det finns på loppisar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Du skriver så roligt o realistiskt (vilket jäkla ord säkert felskrivet) Jag vill också komma i väg på nåt kul . Måste överleva detta gråa årstid på nåt vis. Må gott

Baronessan sa...

Tarja: Tack kära du! :D Ja, man måste ha något roligt att göra denna sega årstid.

Wille sa...

Långkalsonger oxå i år som året innan! margareta

I mitt huvud sa...

Vad härligt att vara på vift med döttrarna! Men trist när personalen på restaurangen inte var så överdrivet trevliga. Ingen dricks, tänker jag då!

Baronessan sa...

Margareta: Det är inte fy skam! :D

Baronessan sa...

IMH: Absolut ingen dricks! Jag är väldigt sparsam med sådant nu för tiden! :D