måndag 29 december 2014

Slutet på året

Nu är glada julen slut, slut, slut! I år har jag pysslat inför jul mer än någonsin. Jag inbillar mig att det är barndomens uteblivna julefrid som jag tar igen. Mamma avskydde julen. Pengar var det ont om och att försöka göra något av knappa medel när farsan var mest intresserad av att hinna ner till botten på någon flaska var naturligtvis inte lätt.

Med den stjärnfamilj jag har nu, kör vi "minijul" innan julafton för att alla ska kunna träffas. Vi var 29 personer som tuggade, skrattade, busade, pratade, dansade och fikade. Här är alla närvarande barnbarn samlade. (Ett bonusbarnbarn saknades) Minsta grynet är inklippt överst vid sina systrar. Han var den enda som inte ville sitta still och vänta på julklapp och godispåse. Godispåsen för året pyntad med bild på varje barn för att kunna hålla reda på sin påse. Hade ingen effekt alls, eftersom de flesta slet sönder påsarna för att trycka i sig godiset.
Det här var för övrigt den enda gången dom satt så här stilla!

Julafton firar jag och Gubbe på skilda håll. Jag firade knytisjul med mina döttrar och deras familjer. Vi har som tradition att dansa runt granen samt sjunga julsånger. Det sistnämnda uppskattas inte av alla i familjen. Här är vi inne på "O helga natt" och Gräddkolan är måttligt road. Han vill ha plattan för att spela spel!

Juldagarna har varit fina och vi tog en promenad med Frazze och Gösta. Denna gången till okänd skog och okänd skogsväg. Inte för oss, men för katterna.
Det gick bra tills det kom två barnvagnar och då blev Frazze så rädd så han gömde sig. Sen blev det ett ropande och letande efter honom. Han som i vanliga fall gnyr när man går för fort, satt nu knäpp tyst och gömde sig. Emellanåt frågade jag Gösta om han sett Frazze, men hade han kunnat tala hade han säkert sagt: "vilken Frazze?"
Enda gången dom eventuellt håller ihop är om det kommer en inkräktare på tomten. Till slut fick vi lov att gå hem utan Frazze. Det var oroligt eftersom han var tvungen att gå över en väg för att komma hem. När vi varit hemma i sisådär en kvart ville jag gå ut och leta igen, men då satt han vid matskålen som om inget hänt!
Idag har jag fyllt på fågelmat. Det tar snabbt slut, även om jag har flera matställen och stora behållare. Sen har jag suttit och försökt fota skatorna när dom kommit för att försöka få en bit med. Men tusan så skygga dom är. Man kan inte röra sig en millimeter innanför fönstren förrän dom flyger iväg. Jag får väl försöka klä ut mig till ett träd och sätta mig i trädgården.

Ute är det nu minus sju grader och snart ståndar nyår! Om vi inte hörs innan dess så önskar jag er ett Gott slut och ett Gott nytt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

9 kommentarer:

Emileitha/Tarja sa...

Gott Nytt År o tusen tack för dina roliga fyndiga kommentarer i min blogg.

Wille sa...

Måste ha varit jättekul med CHARADER då ni alla träffades - Ett Gott Nytt År /från margareta

TantGlad sa...

Hej min vän.
Vilket fint kort på alla. Måste ju va skitsvårt att hålla alla stilla för att ta bilden.
Haha....katter är roliga dom. Dom liksom smyger då man intet anar, och man tror man tappat bort dem....Men så VIPPS så kommer dom fram. Skönt missen kom hem.

Hos mig är det 0:an nu och småregn. Halt blire.

Nu är det snart Nytt År och jag tackar för din fina kommentar hos mig..
Önskar dig ett varmt Gott Nytt År.

Kram från mig.

Fru Venus sa...

Gott nytt år fina du :-)
Underbar "Törst"bild :-D
Kram

Baronessan sa...

Gott nytt år till dig!

Baronessan sa...

Gott nytt år till dig!

Baronessan sa...

Det är otroligt vad man kan få de små liven till när man mutar med paket ;) Gott nytt år till Dig!

Baronessan sa...

Gott nytt år till Dig! Kram

Shirouz sa...

God fortsättning och ett gott nytt år till dig, jag ler när jag ser korten, så bra och det verkar ha varit riktigt trevligt :) Och hälsa katterna :)