onsdag 21 maj 2014

Rapport från sjukstugan

Den långa väntetiden på Gubbes njurstenssprängning blev hastigt förkortad och plötsligt fick han tid sådär direkt! Så i måndags körde vi in till sprängaren. Allt gick bra och jag fick åka hem med en lätt drogad Gubbe. Han frågade läkaren om stenarna inte skulle fastna och fick svaret att "det händer ytterst sällan".
Dagen efter var det min tur att åka och beskära mitt ansikte från det dumma basaliomet. Gubbe, som skulle ha kört mig, fick ännu en njurstensattack och jag fick åka in själv. Dom bedövade, karvade, sydde och tejpade ihop mig utan några problem.
Gubbe å sin sida fick åka ambulans till akuten. Nu hade sprängstenarna gett sig iväg tydligen. Han blev inlagd och smärtstillad och blev kvar över natten.
Idag åkte jag in till honom och hittade en kall, blek Gubbe i sängen. Det hade varit en helvetisk natt och när jag kom var det dags för en ny dos smärtstillande. Efterhand blev det bestämt för operation. Så nu har han fått ett rör inopererat. Jag (och han) trodde att dom skulle operera bort stenarna, men så gör man tydligen inte. Röret är bara en tillfällig passage mellan njurar och urinblåsa, eftersom stenarna proppat igen den naturliga vägen. Han råkade alltså ut för det som händer ytterst sällan!
Imorgon får han komma hem igen och på måndag väntar en ny sprängning. Sen... när stenarna väl försvunnit (vilket förhoppningsvis händer ganska snart!!!!) så ska han operera bort röret igen.

Undrar om han vill ha bönor till middag när han kommer hem?
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

måndag 19 maj 2014

Gammalt och nött, en fröjd för oss!

Vilken härlig helg det har varit! Lördagen med full sol och trädgårdspyssel. Söndagen på auktion! Vi var verkligen inte ensamma på plats och en hel del uppköpare var där.
Här en tjusig våg från anno dazumal. Den vet jag inte hur mycket dom fick för men jag var heller inte intresserad. Men kanske kunde man ha haft den i trädgården med blommor på.
Däremot dreglade jag lite över dessa två möbler, men förstod redan från börja att det skulle bli för dyrt. Det lilla skåpet gick för tvåtusen och pinnsoffan gick på tvåtusensjuhundra!
Här några udda koppar som jag inte heller vet priset på. Någon dansk historia.
Den här hade jag gärna tagit med mig hem. En Rörstrand som jag också visste skulle bli allt för dyr. Så fin!
Mattor såldes i parti och minut. Vi köpte med oss några, men inte den här.
En riktig gårdsauktion var det och även huset skulle säljas. Slå till vet ja! Finns i Skoby, Alunda.
Det blev en hel del blandat med hem, eftersom dom la på saker i kartonger vartefter som det inte blev sålt. Dom här sakerna kommer att behållas. Syskrinet är fyllt med sysaker och går till samlingen. Gubbe blev nöjd över ett skohorn som inte kan gå av!
Den här trädgårdsgruppen trodde vi inte att vi skulle få. Den fastnade vi för direkt och den blev kanske lite väl dyr. Men ändå inte om man jämför med att köpa nytt. Dessutom är dom udda och det gillar vi! Speciellt färgen är udda. Jag hade nog inte kommit på den färgkombinationen, men dom får vara som dom är så får vi se om vi ska måla om till nästa år.

Dockvagnen slängdes ihop med en massa prylar i kartong och den ville vi ha. Så söt och jag har ännu inte bestämt mig för om barnbarnen ska få leka med den eller om jag kanske ska ha blommor i den.
Ännu ett instrument till prydnad blev inköpt till Gubbes stora förtjusning. Illa medgånget, men det gör inget när den bara ska tittas på.
Ännu en sak som jag spanade in och inte trodde att jag skulle få. Jag har letat efter solur men inte hittat. Nu har vi ett! Frågan är nu vart vi ska ställa det så inte barnbarnen gör sig illa på den. Det spelar ju inte så stor roll var den står, eftersom den bara är en prydnad.
Det blev ju en del skräp från de fyllda lådorna som bara var sopor, och resten som vi inte har användning för, kommer att vandra vidare till Återbruket.
Vi kände oss extremt nöjda med dagen och med fynden. Nu ser vi fram emot nästa auktion!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

tisdag 13 maj 2014

Är det jag som inte är riktigt klok, eller???

Kära läsare! Jag tänkte här återberätta alla turer i min mailkonversation med Telia, men jag orkar inte. Här är slutklämmen:

Jag:
Just den har jag fått dubbla inkassokrav på! Jag har betalat den ena. Då ska jag väl inte behöva betala en påminnelse också!? Som jag dessutom inte fått!
Telia:Hej! Faktura 29287310147 förföll 2014-02-28 men blev betald 2014-03-28 eftersom vi skickat påminnelse på fakturan tar vi ut en påminnelseavgift på 60 kr, blir inte fakturan betald på påminnelsen överlämnas fakturan till inkasso och inkassoavgift och dröjsmålsränta tas ut. Både faktura och påminnelse är utsända till din folkbokföringsadress. Du får därför vända dig till Posten för att reklamera.
Nu har jag skickat den där länken om att 20.000 personer (som från början var 75.000) felaktigt fick inkassokrav. Ska alla vi ringa till Posten nu??? Jag har även skrivit på Telias Facebook-sida. 
Vad hände med "kunden har alltid rätt". Det verkar som att kunden alltid har fel. Sen vore det ju bra om supporten läste igenom tidigare konversation. Lika bra att skaffa ett abonnemang hos någon konkurrent så jag kan ringa istället!
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

torsdag 8 maj 2014

Telefoni trallallallaaaaa...

Jag har fel på telefonerna. Igen! Fortfarande! Nu har hemtelefonen (trådlös) börjat smälla när man pratar i den (förutom att den tidigare knappt haft mottagning och stängt av sig stupikvarten) så då försökte jag mig på att stänga av, sätta på, byta nät. Då säger den att det inte finns något simkort!!! Jag stänger av basen, tar ur kortet, sätter i kortet. Samma fel! Går endast att ringa nödsamtal.
Mobiltelefonen fungerar bara utomhus så den kan jag inte ringa på. Försöker med chatten hos Telia. Går in på "mobil telefoni". Skriver in min fråga och får svaret att jag ska vända mig till "fast telefoni". Okej, går tillbaka, skriver samma fråga till "fast telefoni" och får svaret att jag ska vända mig till.... ja, gissa?   "mobil telefoni"!!!
Det går bra nu - eller hur?! Skriver då att jag just blivit hänvisad till "fast telefoni" från "mobil telefoni". Då ber dom mig vänta och jag väntar... och väntar... och väntar... och så får jag svaret att det går inte att svara på via chatten, utan jag ska ringa ett telefonnummer! Ja, men det går ju så himla bra när INGEN TELEFON FUNGERAR!!!

Jag avslutar chatten och därefter kommer jag på att vi inte har Telia utan Tele2!!!! Dumskalle i kvadrat!!! Ja, när det trasslar sig med tekniken hela tiden så trasslar det till sig i skallen också. Grymt sa grisen.

.... då drar jag igång chatten till Tele2 istället. Men det är samma där. Dom vill ta det via telefon och ringa upp mig. Går ju inte! Jag får vänta tills Gubbe kommer hem med sin fungerande mobil. Det är nog läge att stänga ner den där linjen totalt nu. Det är ju ändå mest säljare/insamlare som ringer. Men då måste jag först ha en fungerande mobil!

Om ni ser att det brinner här så är det bara jag som försöker skicka röksignaler eller så är det ur mina öron.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Helvetesvärk

Ibland verkar det som att det finns en mening med sånt som händer. Som när planerade resor inte blir av till exempel. Så blev det för oss och nu har Gubbe fått njursten. Plötsligt, från att inte ha känt något alls fick han svåra magplågor som han gick med i veckor innan han kom iväg till läkaren. Sen fick han vänta på provsvar på blod- och skitprov som ett par veckor senare inte visade något. Efter det väntan igen för skiktröntgen där en sten på 12x5 mm uppenbarade sig. Alltså inte ens grus, utan en stor sten!
Remisser skickades iväg och väntetid inföll. Efter två veckor fick han anfall så vi fick åka till akuten. Där var läkaren tveksam till att det var njursten för enligt alla påvisade symptom så var det gallan istället! Mer än förvirrade fick vi åka hem efter några timmar för att komma tillbaka till ultraljud dagen efter.
Ultraljudet konstaterade det vi redan visste. Njursten. Varpå läkaren till slut meddelade att hon skulle skicka iväg remisser även hon! Vi påpekade att detta redan var gjort, men hon/dom kunde inget göra mer än att skriva ut värktabletter.
Gubbe ringer till den första läkaren och frågar om remissen och förklarar läget. Läkaren säger att: "vi har skickat remissen till Danderyd. Du får ringa dit". Han ringer dit och dom säger att kön är lång och han kan möjligen sättas upp på avbokningslista.
Nästa dag kom äntligen remissvaret: "Du står på väntelista. Din beräknade tid är ca 3 månader" !!!!! Snacka om att bli nerkörd i stövelskaften. Vi har nu googlat runt för att se vad andra skriver och det verkar ganska hopplöst. Så nu går han här (och på jobbet) dubbelvikt som en 100-åring.
Någon som vet någon privat instans man kan testa? Undrar om KomVux har någon kurs i kirurgi som man kan gå...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

fredag 2 maj 2014

Förbannade Telia-trassel!

Minns ni mitt inlägg om den missade inbetalningen till Telia? Klart ni inte gör. Jag fick ju dubbelt upp av inkassokostnad, men efter påpekande så drogs den ena tillbaka. Så bra då tänkte jag ända tills nästa räkning kom.

den nya fakturan har dom lagt till påminnelseavgift för samma jävla faktura som förut. Den som jag aldrig fick en påminnelse på utan direkt ett inkassokrav som är betalt!!! På detta dessutom en fakturaavgift på 19 kronor.

Jag skickade tidigare ett meddelande till Telia ang detta ärende och fick då detta svar:
Ni betalade in 268:- till Telia 20140328, men då hade redan inkassokravet gått ut till dig.
Inte sant! Vi betalade in den 7 mars = en vecka för sent. Inkassokravet kom 20140325
Eftersom du betalade försent så skulle du inte betala in 450:- utan du skulle bara betala in 182:- som gäller inkassokostnaderna, men du betalade även till sergel kredittjänster 450:- 2014-04-03.
Ja, för att ni påstod att vi inte betalat in, vilket vi trodde på! 
Blev för mycket betalt och därför så fick du tillbaka 268:- från Sergel Kredittjänster.
Nej, vi fick 238 kronor för att ni tagit ut en fakturakostnad på 30 kronor för något som ni skickat fel! Samt att jag fick ytterligare ett krav på beloppet innan förfallodagen på den första gått ut!! Och jag har fortfarande inte fått svar på varför jag ändå ska betala en påminnelseavgift för en påminnelse jag inte fått!!! 

Jag tänkte att jag skulle slippa ringa för att jag är så arg och för att jag inte har lust att sitta i deras kö. Men vi får väl se om det löser sig annars får jag väl lov att ringa. Och jag hoppas att dom då vill att jag svarar på en enkät om bemötande efteråt!
Går det så jävla dåligt för Telia nu så dom måste lägga på en massa avgifter som inte är sanna? Jag förbannar den dag jag bytte till dom! 
Jag har heller inte fått något svar på varför inte skulden från en månad läggs på kommande faktura. Men det är ju inte så svårt att lista ut. 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,