torsdag 23 oktober 2014

Städa, städa varje fredag...

Apropå dokusåpor och liknande TV-program så måste jag erkänna att jag tittar emellanåt på städtanterna Aggie och Kim i "How clean is your house". Det måste väl gå under kategorin reality-TV även om det nog inte är så helt "reality" där heller. Men ändå...
Man blir ju nästa chockad över hur en del har det hemma. Särskilt när det gäller kök och toaletter. Och då ska man veta att jag inte är någon pedant. Men när det kryper djur omkring i fettansamlingar på spisen, då kryper det också lite längs ryggraden på mig. Men obekymrad traskar folk omkring med baggar, ängrar, maskar och diverse andra kryp krälandes i lägenheterna.
Jag blir så fascinerad av hur dessa städtanter kör in sina välmanikyrerade naglar i de mest geggamojindränkta ugnarna eller nosar närgånget på sällan tvättade sängkläder. För att inte tala om hur dom utan starka medel bekämpar rost, kalk och åratal av ingrodd skit.
Man blir faktiskt lite påverkad och tittar lite oroligt på sina dammiga tavlor och sin katthårsfyllda soffa. Men bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete som någon sa och så släcker vi ner och tänder lite ljus. Jag tog iaf en promenad med dammsucken idag. Han (för det är en han) ville komma ut och äta lite. Jag tror han blev mätt.

Sen tog Frazze och jag en svamppromenad. Det gav inte så mycket på den korta turen, men lite fick jag ihop. Jag försöker lära Frazze att nosa upp svampen, men han är så motsträvig på den punkten. Han tycker det är roligare att spana och reta fåglar.
gräsmattan hemma hittade jag denna lilla vårblomma. Lite väl sen eller ovanligt tidig?
solen lysa på er och må kackerlackor och andra kryp hålla sig borta!

 Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

måndag 13 oktober 2014

Mucho socialiserad

Helgen har varit så social så jag tror att jag måste stänga in mig i en garderob ett tag. Barnbarn som jag varit iväg och barnvaktat, samt barnbarn på besök i dagarna två. Här en liten Sockertopp som hjälpte till att plocka gula trumpetsvampar. Svampförråden är fyllda till brädden, men det är ju så roligt att plocka.
En fredagsträff med väninna hann jag med också, som bjöd på god mat och en jädrans massa prat. Undrar om alla dom bokstäver som vällde ut ur våra munnar denna afton nu ligger i en jättehög under hennes balkong.

Och så på lördagen bryggupptagning med alla grannar vid vår gemensamma badstrand. Här ses spridda delar av den manliga församlingen. I detta fall är det inte frågan om någon jämlik fördelning. Det är den manliga skaran som med gemensam kraft baxar upp detta elände på fast mark. Där ligger vi kärringar i lä!
En skapligt vacker dag men blåsigt kall. Det står väl inte på förrän det ramlar ner snö. Fåglarna försöker samla ihop sig för att sticka från kylan. Här en något stökig formation av flyttfåglar. Kanske kan dom inte samsas om vem som ska leda skaran.
Nu ska jag nog vara lite eremit ett tag i väntan på nästa sociala anfall.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

torsdag 2 oktober 2014

Väderkvarnen och hennes bilder

Gääääääsp! Nu har jag envist varit utan sömntabletter i enochenhalv vecka! Jag vill ju verkligen inte äta en massa piller och nu är det ju delade meningar (som alltid) från läkarna om det är beroendeframkallande eller inte. Jag vill nog säga att dom ÄR det! Men nu blir det inte några fler av den sorten annat än i nödfall.
Spelar ju ingen roll. Jag viftar ju runt som en väderkvarn nätterna igenom ändå, sömntablett eller inte. Fast nu är det ju insomningstablett det handlar om - inte riktiga sömntabletter. Dom blir man ju inte bara däckad av på natten utan hela dygnet. Så dom går bort direkt!

Nu har jag ändrat mig igen. Tänk så ombytlig jag är. Eller rättare sagt: en genuin velpotta! Jag kan aldrig bestämma mig. Jag är som Gösta Ekman i sketchen "Aftonbladet eller Expressen".

Vad har jag då ändrat? Jo, dom där bilderna som jag la upp på en sida, dom finns inte där längre. Man inser ju efter ett tag att många bilder blir det och blir det det så kostar utrymmet. Inte lite, utan ganska mycket faktiskt. Står det gratis någonstans så är det ändå så att i förlängningen så kostar det. Det gäller bara att kolla innan hur stor kostnaden kommer att bli. Det enda som är gratis är luft. Än så länge!
Därför har jag istället lagt upp bilderna på min HEMSIDA: Baronessan.se  via jAlbum (som inte heller är gratis i förlängningen, men ändå överkomlig). Hemsidan hade jag ju tänkt skrota, men den får ligga där nu då, för den kostar det minimala. Så vill ni se vad jag ser genom min kamera kan ni ju kolla där. Eller HÄR om ni inte vill gå via hemsidan.
Det är som vanligt en hel del (eller rättare sagt en jävla massa) bilder på barnbarn. Men det är ju så tacksamt att fota småttingar som inte fixar till håret eller plutar med munnen när kameran kommer fram. Här är det alltså inte frågan om poseringsporträtt. Det handlar inte ens om vem som är på bilden. Det är mer själva bilden, känslan, färgen, formen, humorn som tilltalar mig.
... har du varit i närheten av min kamera så kan du vara med på bild! Och... vill du inte vara med på bild - säg till! Det står ju inga namn, så ni kan ju alltid skylla ifrån er.
Men kolla nu för imorgon kan jag ha ändrat mig igen!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,