lördag 3 januari 2015

Likt en ko

Fånga dagen. Det där krävande uttrycket ni vet. Se till att det blir något vettigt av vanliga vardagar är inte lätt. Särskilt inte såna gråa, släpande vardagar utan andra händelser än att katten släpar in en sork. Hur ska man ta tillvara en sån? Det är ju ändå så att det man minns när man tittar tillbaka är att sommaren var alldeles för varm och vintern var alldeles för lång.

Nej, riktigt så illa är det väl inte, men att kunna göra något vettigt och roligt av dagarna är väl ganska humörstyrt. Efter ett festligt nyår med härliga vänner på en finlandsbåt så sitter man här i soffan och känner hur skinnet är utspänt efter alla helger.

Man inser nu att man måste se till att röra på sig. Ungefär som skidåkarna som flänger omkring i spåret på tv. Det ser ju ganska så lätt ut. Så här på håll.
Men själv är man mer lik amaryllisen som hänger som en gammal urtvättad strumpa.

, här vill det till att skaffa sig benhårda rutiner och glömma att det finns fett och socker. Man önskar sig en diet som en ko. Men vänta nu... Kor äter gräs. Kor producerar grädde! Hur fan går det ihop? Det kanske är fett i gräs?

Eller ta en björn. Käkar bär, örter och myror och lufsar ständigt omkring i skogen. Rör på sig, äter nyttigt och är jättestor! Fast man kanske inte ska jämföra sig med kor och björnar. Vi är väl mer lika grisar. På många sätt. En del är än mer lika svin.

Det blir nog bra med det där. Jag har i alla fall rört på mig mellan ätandet. Åtminstone på nyår för då skavde jag dansgolv så jag fortfarande har känningar i höftlederna. Det gäller att passa på när tillfälle ges.

Träningen idag består av att plocka undan julpyntet. Granen som jag inte trodde skulle överleva fram till julafton, står så grön och grann i stugan! Den ville bara ha vatten och den dricker och dricker. Men nu ska den ändå ut. Nu stundar nya tider och glada julen den är slut!

Nyårslöfte? Inte ett enda! Varför ska man lova något just på nyår?  I champagnerus är det nog lätt att lova saker men dömt att misslyckas. Apropå bubbel, så här såg vårt bord ut när vi skulle äta. Vi undrade lite var vi skulle ställa tallrikarna.
Nytt år, nytt blad, men det travar nog på i samma lunk som vanligt. Och det kanske man ska hoppas att det gör, för jag har inte något att klaga på annat än några kilon för mycket. Det finns så oerhört mycket annat att bekymra sig över i det kalla klimat som råder. God fortsättning på er alla medmänniskor!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

4 kommentarer:

Wille sa...

varför ska man just Nyårsafton under champagnerus lova något , undrar jag oxå.

krulli sa...

Har aldrig jaft nyårslöften. Jag
rm er av den impulsiva typen. Om jag vill förändra något gör jag det hellre direkt.
Härligt med din inställning till kilon. De flesta dras nog med några extra kilo efter all julmaten (och frosseriet runt jul) Själv har jag nog inte gått upp så mycket. Lite köttbullar, skinka och hemmagjord skinka blir inget fet på :) SKönt att slippa faktiskt även om jag har en del saker jag saknar. Silla till exempel. Får bli en burk nästa gång jag besöker IKEA.

Baronessan sa...

Visst verkar det lite dumt :)

Baronessan sa...

Hej på dig Krulli! Du har ju verkligen kastat loss såg jag på din blogg! Impulsiv var det va? Ha det så gott i Malaysia! PS.