onsdag 4 februari 2015

Snöångest, vantpyssel och motorkärlek

Jag är insnöad. För varje år som går så blir jag allt mer frustrerad av snö. Eller vinter över huvud taget. Det är nog mest tanken på framkomligheten på vägarna som stör mig. Nu har det gått så långt så att jag till och med börjar oroa mig för vintern som kommer i slutet av året redan nu!

här ser det ut hos mig nu. Men man ska väl inte klaga för vi har ju haft en ganska snäll vinter. Men jag önskar att den kunde bestämma sig. Jäkla hitochdit-väder. Och grått är det. Var är solen?

Apropå snömängd så såg det ut så här den 11 feb 2011. Jag fick ta värstingkatten till hjälp för att få fram trappan! Men som ni ser så fanns det en blå himmel. Jag hoppas på att få se lite blått snart igen.

Fåglarna matas i det oändliga. Kolla bara på den här rultisen. Snart får dom lära sig att springa fort för att komma undan katterna, för flyga är det nog inte tal om.

Vantbestyren går vidare. Nu har jag fått klart en vante så som jag vill ha den! Jag har ritat om mönstret sisådär tre gånger och jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har repat upp/stickat om. Som resultat av detta har jag nu så djävulskt ont i högra axeln, så det lär inte bli någon högervante på ett tag. (Det är alltså bara en vante på bilden även om det ser ut som två!)
Och då är det inte så svårt att räkna ut vad som händer. Det kommer bli lögn i helsike att få den högra att se likadan ut! Även om jag skrivit ner vartefter, så kommer jag säkert att missa något. Men i så fall får det bli två olika kattvantar. Notera dock att katten är vänd åt rätt håll!

Gubbe har äntligen fått hem sin efterlängtade bil från "Amörka". En Chevrolet Chevelle. Den står nu i garaget och bukandas efter en iskall färd i snö vid hemkomsten. Nu ska det putsas och fixas inför vårens jungfrufärd. 

Man får väl sköta sig nu så man får följa med på en sväng. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 kommentarer:

Wille sa...

Därserman du binder ris på egen rygg - att ge sig på ett sånt underbart mönster - hoppas du lyckas med andra vanten oxå medans du väntar på takdropp och få dra iväg med veteranen.

Shirouz sa...

Jag med! Jag är så trött och frustrerad på all snö och morrar när jag tänker på hur halt det kan vara eller kommer att bli. Å andra sidan vill jag inte ha en sommar med 30+ igen, det var för mycket av det goda för mig. Regn tycker jag om. Men inte för mycket. Det ska nog vara varannan dag väder för att jag ska vara nöjd. Men känner jag mig själv skulle jag inte vara nöjd med det heller....

Och; den där vanten är ju görsnygg! Den andra kommer att bli lika fin så fort axeln kryat på sig, vilket jag hoppas att den gör snart :)

Och för det andra; jänkare!!! Snyggt :)

Baronessan sa...

Kommentaren måste godkännas först. Av mig :) Sen kommer den fram här. Och ibland tar det lite tid.

Baronessan sa...

Visst är det jobbigt när det inte är lagom i det här lagomlandet!

Carina sa...

Åh så fin vante !
Jag kämpar fortfarande med min norska beskrivning på tröjan jag stickar.... eller är det tröjan jag kämpar med att få klar ;-P
De ser välmående ut "din fågel" Matar du den så att den ställer upp på bild ;-)

Bosse Lidén sa...

Vilken häftig bil. Jag förstår om du ser fram emot våren. Det är intressant och kul att jämföra bilder från olika år när det ex. gäller snödjup. Jag är glad för att jag slapp skotta ... eller ska man inte ropa hej förrän man är över bäcken? Det går ändå inte att skotta. De gräver för att lägga ner fiber. Snart är de inne i mitt kök. Det skakar när jag sitter här och de plockar bort plattor. Tror du snubben slutar om jag frågar om han vill ha kaffe?

Susan sa...

En sån vacker veranda... ett hus med mycket kärlek där både människor och katter trivs :D
xx