lördag 14 mars 2015

Sanna mina ord

(Om ni tycker bilden ser
skum ut så är det för att
den är fotad från TV:n)
Ligger i min sjuksäng (läs soffa!) och kollar på Renées brygga. Jag inser att jag har badat alldeles för lite bastu i mitt liv! Och kanske druckit lite för lite vargtass. Alltså Arja Saijonmaa. Hon fyller 70 år! Vem kan tro det?
Hon har ju aldrig varit någon favoritartist, men vem kan inte sjunga med i hennes "Högt över havet?" Vissa låtar fastnar i ens medvetande vare sig man vill eller inte. Och nog har hon karisma.

Bastu är tyvärr inte min grej. Jag har försökt några gånger i mitt liv, men upplever bara att jag får andnöd. Vargtass är inte riktigt min melodi heller. Men det har nog mer med gener att göra antar jag. Hur man ser ut alltså. Men jag ska inte klaga. Mina gener gav mig två ben att gå på och två armar att veva med. Man får vara nöjd.

Fast... kollar jag mig i spegeln nu så ser jag ut som hundratolv ungefär. Den här influensan håller på att ta död på mig. Det är alltid huvudet som blir ansatt. Först spänningshuvudvärken från helvetet, sen bihålevärk från samma ställe och nu börjar det likna migrän. Inga värktabletter hjälper. Det enda jag kan trösta mig med är att det går över. Det är inte livshotande (även om det kändes så ett tag!)

Katterna är utomordentligt förstående och bråkar inte så särskilt på mig. Frazze kommer och trampar mig på magen emellanåt och Gösta ligger intill och spinner. Det är sånt man behöver. Ikväll ska jag - eftersom jag älskar att plåga mig själv - kolla på melodifestivalen. Jag är inte säker på att jag står ut, men jag ska försöka, eftersom det inte är så mycket annat på dumburken. Lev väl och tacka livet! För vem vet när det tar slut.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Tantaluran sa...

Lycka till med M. Själv tar jag fram en bok istället.

Baronessan sa...

Jag gav upp! Bok låter bättre. Hoppas du mår bättre nu!

Emileitha/Tarja sa...

Var på Arjas konsert nyligen, vilken energi den tanten har. Helt tagen av hennes karisma o tempo, nog har jag samma sisu o saknaden efter bastu blir jag påmind ibland. Krya på dig, du har ingen amputation att vänta så nog överlever du <det har jag)

Baronessan sa...

Ja, den tanten sitter inte i gungstol inte :D