tisdag 21 april 2015

Loppis, ihopsytt och slipsåtervinning

Det blev en liten loppisrunda i helgen. Som ni ser förväntar jag mig att bli upplyst. Bordslampan som är gjord av en glaskaraff fångade mitt intresse. Men jag har ingen aning vad för skärm jag ska kunna använda, men det löser sig sa han som sket i vasken.
De små dricksglasen i duralex fick också hänga med hem. Jag hoppas bara att ingen får för sig att slå sönder dom. Det blir ju glassplitter till max! Det händer ju att dessa glas exploderar av sig självt. Får nog låta bli att ta fram dom när småttingar är närvarande.
De båda taklamporna har skalats av och ska nu kläs på något sätt. Vet inte än om det ska bli täckande tyg, spets eller kanske pärlor. Den som lever får se.
Jag har äntligen lyckats tråckla ihop restgarnströjan till barnbarnet, som blev klar för länge, länge sen. Bra när man stickar olika saker i olika färger men i samma garn. Då räcker restgarnerna till en tröja. Men så klart är jag inte nöjd. Det blev inte riktigt bra i halsen.
Sen har jag i ett anfall av återbruk gjort ett par necessärer. Det är stuvbitar och återvunna blixtlås som använts. Sen får vi se om jag kommer att använda dom. Det är inte säkert, men det kan hända. I alla fall den med katterna på.
Senaste projektet är slipsväskan som blev klar idag. Slipsarna kommer från en 20-kronors kartong med blandat innehåll från någon auktion. Jag får tacka den forna ägaren för hans färgstämmighet. Slipsarna passade fantastiskt bra tillsammans med varandra.

den högra detaljbilden nedan ser man insidan på väskan där det sitter två fickor. Det är också slipsar, men dessa två hade farsan i sin ägo. Varför jag nu i allsin dar har sparat dom! Men kanske mitt undermedvetna visste om dom framtida väskfickorna, för som slipsar stod dom inte högt i kurs.
När jag gjorde fodret så klantade jag till det och vände ena sidan åt fel håll. Därför är ena sidan en avigsida, men där fick till och med min petighet backa. Jag insåg att sitta och sprätta upp en jäkla massa små eländiga stygn när det ändå är insidan på en väska, det är att gå lite för långt. Alltså det märks inte så mycket för tyget ser likadant ut fast lite ljusare. Men ändå!Fast jag kommer säkert att gräma mig varje gång jag ska ner i väskan. Men för övrigt är jag nöjd. Ganska.

... vad ska jag göra nu då?

 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

lilah sa...

Du är så kreativ att en annan blir riktigt rädd!
Men du har min fulla beundran.

Emileitha/Tarja sa...

Men jösses vad du tillverkar, jag har helt lagt av tydligen. Kommit av med grejandet helt, inte bra men det ska nog ordna sig till slut. Det blev ju fint med väskan o det övriga. Du ska nog hitta på nåt att göra.. tror jag nog

Baronessan sa...

Det går säkert över snart när jag får något annat för mig :D

Baronessan sa...

Du kommer nog igång igen. Bara dina fingrar/händer är/blir okej.

Fru Venus sa...

Fasiken vad du är duktig! Gillar både den blå och den med kissor :-)

Baronessan sa...

Tack snälla du!