tisdag 14 april 2015

Svartmögel och Chevelle

Renovering av vardagsrummet är på tapeten! Här har inte tapetserats om sedan vi flyttade in för 25 år sedan! Märkligt ändå att tapeterna sitter kvar så bra som dom gör. Men nog behövs det alltid. Jag har ju perforerat väggarna eftersom jag gillar att möblera om, även när det gäller tavlor. Det kanske är därför vi har så mycket tavlor. För att dölja hålen! Gubbe sa vid ett tillfälle att det ser ut som om vi har termiter. Sen har ju katterna hjälpt till lite på en hörna också. Perfekt klösbräda tydligen.

, vi satte igång och kollade på tapeter tills vi blev helt snurriga. Och vi tror att vi har bestämt oss. Sen började jag flytta saker från vardagsrummet och fixade till på övervåningen/glasverandan. Någonstans måste man ju kunna sitta och glo. Jag brydde mig inte om de skitiga fönstren, eftersom det är planerat renovering av dessa under sommaren. Men när jag fixat färdigt på verandan så kollade jag närmare på fönstren och upptäckte svartmögel!!! Kunde jag inte ha upptäckt det innan?!

Undra på att man går omkring och känner sig täppt för jämnan! Så... det var bara att vräka undan möblerna igen och börja sanera fönster istället. Så, nu får vardagsrummet vänta. Igen. Istället har det tvättats/skrapats fönster. Och det är sååååååå roligt. Inte!
Gubbe suckar. Han blir trött bara jag kommer till v i renovering. Då brukar jag föreslå att vi ska flytta till en liten lägenhet och då går det bättre.

Vi har varit ute på jungfrutur i nygamla bilen också. Nu är den besiktigad och redo för utflykter.

Den mullrar på utav helsike som sådana bilar ska och nu minns man hur det var förr. Inte för att jag någonsin haft en sådan bil att åka i, men just gamla bilar över lag. Det bullrar och skramlar och dom ljuden kommer inte från motorn. Ska man åka någon längre sträcka i den här så vill det till att radion fungerar. Vilket den inte gör just nu.
Borde man inte ha en sån där gammaldags skivspelare också? Det hände ju att man fick åka med i någon raggarskranglig PV i sin ungdom som hade liknande finesser. Skivorna låg huller om buller och skavde på varandra, så det var mer rasp än musik emellanåt. För att inte tala om ifall man åkte på en inte så helt plan väg.
Men det där med skramlet ska fixas till säger Gubbe. Så gott det nu går.
En annan liten detalj som jag gillar är den lilla trekantiga ventilationsrutan. Det var den som fanns i bilar förr, innan det blev AC i var och varannan bil. Den togs väl bort på grund av att det var så lätt att bryta sig in i bilarna den vägen. Den ger så där lagom luft utan att blåsa huvudet av en. Nu sitter det i och för sig en AC i bilen, men den hör inte dit, så den kommer nog att tas bort.

Gubben är mer än nöjd så husfriden står i blom. Nu ska jag bara damma av den gamla picknickväskan så ska det åkas på utflykt vad det lider.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

1 kommentar:

  1. Vilken fantastisk bil! Hade en 65:as röd Impala i min ungdom....det var tider det :-)
    Fan ta svartmögel :-(

    SvaraRadera