onsdag 29 april 2015

Tresekundersregel och duschtankar

Ibland undrar jag varför jag skriver. Har ni hört talas om tresekundersregeln? Ja, fast nu är det ju redan för sent då. Alltså, man har bara tre sekunder på sig för att fånga läsarens intresse. Jag tror inte ens att det är tre sekunder som gäller längre.
Det är ju som en ständig flod som rinner ur datorer, plattor och mobiler. Hur ska vi kunna ta till oss all information och alla intryck? Man vet ju själv när man tittar på Instagram. Hur bra en bild än är, så ägnas bara en ytte-pytte kort tid till att titta, innan man skrollar över till nästa.

Och det är inte bara i sybersamanhang som det är överflöd. Igår var jag på en butik som säljer... ja, vad ska man säga, prylar kanske. Presenter, inredningsdetaljer och dittan och dattan. Allt du kan tänkas lägga pengar på utan att behöva. Hur som helst kom det in ett busslass med pensionärer genom dörrarna. En dam i samlingen utbrast: "nä, här kan jag inte handla! Det är alldeles för mycket saker!" Detta mantra upprepades om och om igen medan hon sakta tog sig fram i butiken. Och visst hade hon rätt. Det går inte att ta in allt. Man kan bli snurrig för mindre.

Det är då - när det blir för mycket av prylar, bilder och information - som man går ut och sätter sig i en skogsbacke full av vitsippor. OBS! UTAN MOBIL!!! Möjligen kan man ha den med sig undanstoppad i fickan, ifall man skulle ramla över en rot och bryta benet. (Vilket jag aldrig gör! Tar med mobilen alltså.)
vem ska orka läsa? Och än mindre kommentera. Jag är själv urusel på det. Men man får skriva för sitt eget höga nöjes skull och som ett kom-ihåg.

Idag i duschen kom jag på en uppfinning. Som inte har ett sus att göra med ovanstående. Varför inte göra en duschmaskin? Den skulle finnas med olika program ungefär som en disk- eller tvättmaskin för intensiv- eller normaltvätt, ekotvätt eller avspolning. Eventuellt kan man ha olika roterande borstar som i en biltvätt också.
Men det viktigaste av allt är torkning! Det är ju så träligt att torka sig. Det kunde ju vara kul att åka runt i torktumlaren, men jag kommer inte in. Nu säger ni säkert att det redan finns duschmaskiner. Och det gör det, men det är mer massagevarianter.

När jag nämner duschmaskinen för Gubbe säger han: "glöm inte avfettning".

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

 1. Ja ibland blir det för mycket intryck, då måste jag backa undan ett tag tills det lugnar sig lite. Skrivandet fyller säkert olika behov för olika människor, kan jag tänka. Herregud, en dusch med roterande borstar och avfettning... blir man smalare då? Ja, det vore något och sedan måste man väl ha en sådan där toa som känner av både det ena och det andra. Vilket lyft!
  Jag läser med nöje det du skriver, men kommenterar heller inte så flitigt.
  Ha det fint över sista april och akta dig för elden! / Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Åsa! Jag ska akta mig :) Du också! Kram!

   Radera
 2. Vilket intressant inlägg.
  Tre sekunder Hmmm .....Ja så Äre nog så det gäller att man börjar sitt inlägg så bra att man fångar läsaren.
  Själv skriver jag ju för både läsaren och min egen skull.
  Bilderna ......Ja tänk så många som lägger ner en massa tid på en fin bild som kanske läsaren bara kollar nån sekund eller två på.
  Strunt samma.
  Nu önskar jag dig en trevlig valborg och du......Du skriver intressant. Du fångar mig som läsare.
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack å kram tebax! Och en trevlig Valborg på dig också :)

   Radera
 3. Jag är väldigt dålig på att kommentera, men jag läser ska du veta. Fast ibland orkar jag bara inte, det känns som det blir fullt i huvudet efter en dag på jobbet.
  Träligt förresten, det ordet trodde jag bara att vi här i Närke säger. Men tydligen är det andra också ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att man inte är ensam :) Ja, "träligt" har jag nog från Örebroarn Hjalmar. Ett riktigt bra ord tycker jag! Kram på dig!

   Radera
 4. Varför skriver man, troligen mest för sig själv. Men visst är det väl roligt om någon läser vad jag skriver.
  Jag gillar ditt sätt att skriva. Humor blandat med ironi. Det måste väl vara så som du är, med andra ord - rätt trevlig.
  Trevlig valborg och behåll vinterjackan på, det blir kallt.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag är nog väldigt ironiskt vilket inte alltid uppskattas. Det kan jag upptäcka ibland, fast lååååångt efteråt :D Glad Valborg på dig också. Kram!

   Radera